South England & Southwest - 12 dagen


Reisschema: 1x Royal Tunbridge Wells, 1x Portsmouth, 1x Bristol, 1x Barnstaple, 2x St Austell, 2x Torquay, 1x Bournemouth, 1x Brighton, 1x Hastings

Hoogtepunten: Canterbury Cathedral, het platteland van Kent, South Downs National Park, Bath, Glastonbury, Exmoor National Park, Bodmin Moor, Dartmoor National Park, Jurassic Coast, New Forest National Park, Brighton Pier, Hastings Castle

4195

Dag 1

Na aankomst in Engeland rijdt u naar de stad Canterbury, bekend vanwege het Middeleeuwse karakter van de binnenstad en de wereldberoemde Kathedraal, welkde de oudste van Engeland is. Via het lieflijke platteland van Kent met zijn weelderige tuinen rijdt u naar Royal Tunbridge Wells. U verblijft één nacht in de omgeving van Royal Tunbridge Wells. 
 

U overnacht in: Royal Tunbridge Wells

20003

Dag 2

Vanuit Kent rijdt u dwars door Sussex waarbij u talloze charmante en typisch Engelse dorpjes passeert. U doorkruist het South Downs National Park, geopend in 2011. Het park is een paradijs voor wandelaars, met de meeste wandelpaden van alle nationale parken in Engeland. U arriveert in het dynamische Portsmouth, een havenstad met een rijke maritieme geschiedenis.
 

U overnacht in: Portsmouth

4181

Dag 3

Vanuit Portsmouth rijdt u naar Bristol. Onderweg zijn er talloze bezienswaardigheden maar zorg ervoor dat u voldoende tijd over houdt voor een bezoek aan Bath; na Londen de meest bezochte plaats in Engeland en sinds 1987 op de werelderfgoedlijst. U verblijft één nacht in de regio van Bristol.

 

U overnacht in: Bristol

4183

Dag 4

In de ochtend kunt u (wederom) Bath bezoeken. Hierna kunt u een bezoekje brengen aan Glastonbury, plaats waar de legendarische Koning Arthur begraven zou zijn. U eindigt in het Exmoor National Park, met zijn heide, bossen en valleien een waar wandelparadijs. U overnacht in de omgeving van Barnstaple, aan de rand van het park. 

 

U overnacht in: Barnstaple

4186

Dag 5

De route gaat vandaag door het graafschap Cornwall, bekend om zijn rijke Keltische erfgoed. U komt langs de Bodmin Moor, een prachtig natuurgebied. Vanaf de hoogste toppen heeft u een spectaculair uitzicht over het omliggende landschap met ruïnes, staande stenen en oude boerderijen. U verblijft twee nachten in de omgeving van St. Austell. 
 

U overnacht in: St. Austell

4186

Dag 6

Vanuit St. Austell kunt u een prachtige rondrit maken door de uiterste punt van Cornwall. Een prachtig gebied met een stenen monumenten, glooiende heuvels en prachtige stranden.


 

U overnacht in: St. Austell

3952

Dag 7

Vanuit St. Austell rijdt u naar Torquay. Onderweg komt u langs het rustige en welvarende marktstadje Tavistock, de prachtige 13e eeuwse Buckland Abbey en de bruisende havenstad Plymouth. U verblijft twee nachten in een accommodatie in de omgeving van Torquay. 

 

U overnacht in: Torquay

3952

Dag 8

Torquay ligt aan de rand van het Dartmoor National Park. Het park bestaat uit prachtig heidelandschap met granieten heuvels en biedt alle gelegenheid voor een ontspannen dag. U kunt ook een bezoek brengen aan de juweeltjes van steden in de omgeving, zoals Totnes en Dartmouth, waar u zich kunt onderdompelen in de rijke cultuur en geschiedenis.
 

U overnacht in: Torquay

4182

Dag 9

De kust tussen Exmouth en Swanage staat bekend als de Jurassic Coast vanwege de vele fossielen die er te vinden zijn. Het staat dan ook niet voor niks op de Werelderfgoedlijst! U verblijft twee nachten in een accommodatie in de omgeving van Bournemouth. 

 

U overnacht in: Bournemouth

4207

Dag 10

U toert via de zuidkust van Engeland weer in oostelijke richting waarbij u vele interessante kustplaatsjes kunt bezoeken en kunt genieten van de beste en originele Engelse 'Fish & Chips'! Via de Middeleeuwse stad Southampton en het New Forest National Park komt u in de populairste badplaats van Groot-Brittannië, Brighton, bekend vanwege de Pier en het Royal Pavilion.
 

U overnacht in: Brighton

4194

Dag 11

Vanuit Brighton rijdt u verder langs de zonnige zuidkust en komt u in de kustplaats Hastings, bekend vanwege de 'Slag om Hastings' uit 1066 waarbij Willem de Veroveraar met 7000 man voet aan wal zette en de laatste Saksische koning versloeg. U verblijft één nacht in de omgeving van Hastings.

 

U overnacht in: Hastings

Dag 12

Vanuit Dover of Folkestone keert u per overtocht of via de treintunnel weer huiswaarts.

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright