All of Wales and the Southwest - 15 dagen


Reisschema: 2x Bournemouth, 1x Torquay, 2x St Austell, 1x Barnstaple, 1x Bristol, 1x Cardiff, 2x Brecon Beacons National Park, 1x Pembroke, 2x Aberystwyth, 1x Llangollen

Hoogtepunten: Stonehenge, Jurassic Coast, Cornwall, Buckland Abbey, Bodmin Moor, Bristol Cathedral, Cardiff Millennium Stadium, Cardiff Castle, de Brecon Beacons, Camarthen, Pembrokeshire Coast, Snowdonia National Park, Caernarfon Castle.
4182

Dag 1

Aankomst in Engeland, u rijdt naar Bournemouth. U verblijft twee nachten in de omgeving van Bournemouth. 

U overnacht in: Bournemouth

4182

Dag 2

U heeft vandaag de tijd het levendige Bournemouth, het chique Poole of het rustieke en historische Christchurch te bezoeken. Of u kiest ervoor naar Amesbury te rijden waar het wereldberoemde Stonehenge ligt.


 

U overnacht in: Bournemouth

3952

Dag 3

De kust tussen Swanage en Exmouth staat bekend als de Jurassic Coast, vanwege de vele fossielen die er te vinden zijn. Het staat dan ook niet voor niks op de werelderfgoedlijst! De stranden zijn een goede plaats om zelf op jacht te gaan naar de 200 miljoen jaar oude fossielen. U verblijft één nacht in de omgeving van Torquay. 
 

U overnacht in: Torquay

4186

Dag 4

De route van vandaag voert van Torquay naar St. Austell, waarbij u door het mysterieuze landschap van Cornwall rijdt met zijn vele Keltische overblijfselen. Duik in het verleden met een bezoek aan staande stenen of de prachtige 14e eeuwse Buckland Abbey en geniet van de 18e eeuwse architectuur in het welvarende stadje Tavistock.
 

U overnacht in: St. Austell

4186

Dag 5

Vrije dag! Als u wilt kunt u vanuit St. Austell een prachtige rondrit maken door de uiterste punt van Cornwall. Een fantastisch gebied met een stenen monumenten, glooiende heuvels en prachtige stranden.


 

U overnacht in: St. Austell

4183

Dag 6

Vandaag gaat de route vanuit St. Austell door de fascinerende Bodmin Moor, een heidelandschap met granieten rotsen. U rijdt vervolgens langs de kust naar Barnstaple. Onderweg kunt u uitwaaien aan één van Devon’s prachtige stranden. U verblijft één nacht in de omgeving van Barnstaple.

 

U overnacht in: Barnstaple

4181

Dag 7

U rijdt van Barnstaple naar Bristol en heeft de tijd om Bristol en de omgeving te ontdekken. Bezoek het 19e eeuwse stoomschip SS Great Britain, geniet van het uitzicht dat u heeft vanaf de Clifton Suspension Bridge, ruik de zilte zeelucht in de haven en laat u verassen door de schoonheid van Bristol Cathedral. 

 

U overnacht in: Bristol

4032

Dag 8

Na een korte tocht vanuit Bristol komt u aan in Cardiff, de hoofdstad van Wales. U kunt deze dag gebruiken voor een bezoekje aan Cardiff Castle, één van de vele musea die Cardiff rijk is of een wandeling door Bute Park.  


 

U overnacht in: Cardiff

4033

Dag 9

In de omgeving van Cardiff vindt u een aantal prachtige kastelen, die zeker een bezoekje waard zijn. De route voert u via de Rhondda Valley en het stadje Merthyr Tydfil. Deze regio was vroeger het hart van de mijnindustrie en de overblijfselen van deze tijd zijn nog steeds te bewonderen. De route eindigt in het Brecon Beacons National Park. U verblijft twee nachten in de omgeving van het park. 
 

U overnacht in: Brecon Beacons Nat. Park

4033

Dag 10

Hele dag voor het Brecon Beacons National Park. Dit park heeft enkele indrukwekkende natuurwonderen. Spectaculaire watervallen, diepe grotten, wilde bergen en gletsjermeren, ze zijn allemaal te vinden in dit afwisselende natuurgebied. Voor degenen die cultuur willen snuiven zijn de stadjes Hay on Wye en Abergavenny goede opties.
 

U overnacht in: Brecon Beacons Nat. Park

3953

Dag 11

Via het Victoriaanse stadje Llandeilo en Carmarthen, volgens de legende de geboorteplaats van de tovenaar Merlijn, rijdt u naar het stadje Pembroke midden in het Pembrokeshire Coast National Park. Onderweg kunt u ook de stad Swansea bezoeken. U verblijft één nacht in de omgeving van Pembroke.

 

U overnacht in: Pembroke

4035

Dag 12

Vanuit Pembroke rijdt u naar St. Davids, het kleinste stadje van Groot-Brittannië en bekend vanwege zijn magnifieke kathedraal. Via een prachtige kustroute, door het Pembrokeshire Coast National Park, rijdt u door naar Aberystwyth. U verblijft twee nachten in de omgeving van Aberstywyth.

 

U overnacht in: Aberystwyth

4035

Dag 13

Aberystwyth is een prima uitvalsbasis om het Snowdonia National Park te bezoeken. Het park biedt de mogelijkheid om te wandelen, vissen, bergbeklimmen of de alom aanwezig Keltische ruïnes te bezoeken.


 

U overnacht in: Aberystwyth

4037

Dag 14

Via het Italiaans aandoende plaatsje Portmeiron gaat de route naar het pittoreske plaatsje Caernarfon, met het mooiste kasteel van heel Wales. Vanuit Caernarfon rijdt u door naar het pittoreske marktplaastje Llangollen. U verblijft één nacht in de omgeving van Llangollen.

 

U overnacht in: Llangollen

Dag 15

Terugreis.
 

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright