Castles & Whisky Tour - 5 dagen


Reisschema: 1x Edinburgh, 2x Pitlochry, 1x Inverness, 1x Dufftown/Speyside/Whisky Trail

 

Hoogtepunten: Scotch Whisky Experience Edinburgh, St. Andrew's kathedraal, Aberfeldy Distillery, Blair Castle, The Famous Grouse Experience, Balmoral Castle, de regio Speyside met zijn vele distilleerderijen

103353

Dag 1

Aankomst in Schotland, u rijdt naar Edinburgh. Hier heeft u de rest van de dag de tijd om de stad te verkennen. Naast de gebruikelijke bezienswaardigheden zijn er voor whisky-liefhebbers ook verschillende attracties. Zo kunt u het proces van whisky stoken ervaren bij de Scotch Wisky Experience en de dag afsluiten in één van de vele whisky bars. U verblijft een nacht in de omgeving van Edinburgh.
 

U overnacht in: Regio Edinburgh

4155

Dag 2

U rijdt vandaag van Edinburgh naar Pitlochry. In St. Andrews staan de imposante ruïnes van de St. Andrew's kathedraal en kasteel. Hier woonden vroeger de (aarts)bisschoppen van St. Andrews, welke tot de meest invloedrijke van Schotland behoorden. Pitlochry biedt de mogelijk om twee authentieke distilleerderijen (waaronder de kleinste van Schotland) te bezoeken. U verblijft twee nachten in de omgeving van Pitlochry.
 

U overnacht in: Pitlochry

4156

Dag 3

De route van vandaag voert via het stadje Aviemore en de Dalwhinnie Distillery (de op één na hoogst gelegen distilleerderij) naar Inverness. Onderweg komt u langs het 15e eeuwse Cawdor Castle en vanuit Inverness kunt u de Glen Ord Distillery bezoeken, welke één van de oudste van Schotland is. 

 

U overnacht in: Inverness

4277

Dag 4

Het Walhalla voor de whiskyliefhebber is het stadje Dufftown, centraal gelegen in de Speyside. Hier liggen maar liefst zeven distilleerderijen, waaronder Glenfiddich, Glenlivet en The Macallen. Ga mee op tour door de distilleerderij en leer meer over iedere whisky en zijn geschiedenis, waarbij een tasting natuurlijk niet mag ontbreken! U verblijft een nacht in de omgeving van Dufftown.
 

U overnacht in: Dufftown/Spey/Whisky trail

Dag 5

Terugreis.
 

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright