Most of Scotland - 12 dagen


Reisschema: 1x Glasgow, 2x Fort William, 3x Inverness, 1x Aberdeen regio, 2x Pitlochry, 2x Edinburgh

 

Hoogtepunten: Glasgow Cathedral, Glen Coe, Ben Nevis, Isle of Skye, Eilean Donan Castle, Loch Ness, Culloden Battlefield, het whiskygebied Speyside, Balmoral Castle, Glamis Castle, Arthur's Seat

3949

Dag 1

Aankomst in Schotland, u rijdt naar Glasgow. De rest van de dag en avond kunt u gebruiken om deze bruisende stad te ontdekken. U verblijft een nacht in de omgeving van Glasgow.

 

U overnacht in: Glasgow

3950

Dag 2

U rijdt via de Trossachs, het schitterende natuurgebied in de zuidelijke Highlands, naar Fort William. Deze landelijke route voert u langs de Loch Lomond, de gletsjervallei Glen Coe en de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland. U verblijft twee nachten in de omgeving van Fort William.

 

U overnacht in: Fort William

3950

Dag 3

Vandaag rijdt u de ‘Road to the Isles’ en gaat u via de ferry naar het Isle of Sky. Hier maakt u een tocht over dit schitterende en ongerepte eiland, vol met kliffen, bergen en meren. Op de terugweg kunt u het Eilean Donan Castle bezoeken, één van Schotland's mooiste kastelen. 

 

U overnacht in: Fort William

4156

Dag 4

Via Loch Ness, waar u kunt kijken of u Nessie wel kunt vinden, gaat de route vandaag naar Inverness, de hoofdstad van de Highlands. Onderweg komt u langs Urquhart Castle, van waaruit u prachtige uitzichten heeft over Loch Ness. U verblijft drie nachten in de omgeving van Inverness. 

 

U overnacht in: Inverness

4156

Dag 5

Een prachtige rondrit door het graafschap Ross en Cromarty biedt u de mogelijkheid om de betoverende bergen en de glooiende, met heide begroeide heuvels te ontdekken. U komt door verschillende plaatsjes: Tain, Lairg en Ullapool, die elk hun eigen charme hebben. 

 

U overnacht in: Inverness

4156

Dag 6

De omgeving van Inverness heeft een aantal historische belangrijke en indrukwekkende bezienswaardigheden. De Clava Cairns tonen het leven van het prehistorische Schotland. De Culloden Battlefield is de plaats waar de laatste veldslag op de Britse eilanden werd gevochten en Fort George werd gebouwd om de Highlands onder controle te houden en is één van de beste 18e eeuwse forten in Groot-Brittannië.

U overnacht in: Inverness

4157

Dag 7

Vanuit Inverness rijdt u naar Aberdeen. U kunt er voor kiezen om door het whiskygebied de Speyside reizen of een kusttocht maken en te genieten van de zilte zeelucht. U verblijft een nacht in de omgeving van Aberdeen.


 

U overnacht in: Aberdeen regio

4155

Dag 8

Vanuit de kustplaats Aberdeen gaat u naar het hart van de Schotse binnenlanden. Via de schitterende kastelen, Drum, Crathes en Balmoral, rijdt u naar Pitlochry. U verblijft twee nachten in de omgeving van Pitlochry.


 

U overnacht in: Pitlochry

4155

Dag 9

Vandaag kunt een tocht door de prachtige omgeving van Pitlochry maken. Hierbij kunt u Glamis Castle bezoeken, een prachtig kasteel en vroegere residentie van de Queen mum. Daarnaast kunt u een uitstapje maken naar Perth en Dundee, waar u zich kunt verdiepen in de geschiendenis van deze steden.

 

U overnacht in: Pitlochry

103353

Dag 10

Vanuit Pitlochry rijdt u naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland en één van de mooiste steden van Europa. Het koninklijke yacht Royal Yacht Britannia, het imposante Edinburgh Castle en de Royal Mile wachten op uw bezoek. U verblijft twee nachten in de omgeving van Edinburgh. 

 

U overnacht in: Regio Edinburgh

103353

Dag 11

U heeft de hele dag en avond om Edinburgh te bezoeken. U kunt niet alleen de standaard attracties bezoeken zoals het kasteel, maar ook één van de vele musea, wandelen in één van de parken of Arthur’s Seat beklimmen voor een schitterend uizicht over de stad.

 

U overnacht in: Regio Edinburgh

Dag 12

Terugreis.
 

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright