Most of Wales - 12 dagen


Reisschema: 1x Cardiff, 3x Brecon Beacons National Park, 2x Pembroke, 2x Aberystwyth, 1x Caernarfon/Llandudno, 2x Llangollen

Hoogtepunten: Cardiff Castle, Brecon Beacons National Park, Pembroke Castle, Gower schiereiland, Snowdonia National Park, Caernarfon Castle, Llangollen vallei

4032

Dag 1

Aankomst in Wales, u rijdt naar Cardiff. U heeft in de avond de tijd om de hoofdstad van Wales verder te verkennen. U verblijft één nacht in de omgeving van Cardiff.

 

 

U overnacht in: Cardiff

4033

Dag 2

De omgeving van Cardiff is rijk aan historisch erfgoed, met onder andere een aantal kastelen die u vandaag kunt bezoeken. Via het voormalige hart van de mijnindustrie, de Rhondda vallei, komt u aan in het Brecon Beacons National Park. U verblijft drie nachten in de omgeving van dit prachtige natuurgebied. 

 

U overnacht in: Brecon Beacons Nat. Park

4033

Dag 3

Hele dag voor het Brecon Beacons National Park. Dit park heeft enkele indrukwekkende natuurwonderen. Spectaculaire watervallen, diepe grotten, wilde bergen en gletsjermeren, ze zijn allemaal te vinden in dit fantastische natuurgebied, dat zich uitstekend leent voor een wandeling of een kano tocht. 

 

U overnacht in: Brecon Beacons Nat. Park

4033

Dag 4

Vandaag kunt u nog een dag genieten van de schoonheid van de Brecon Beacons of u kunt een tocht maken naar Swansea via het voormalige mijnwerkersstadje Merthyr Tydfill. Onderweg heeft u de gelegenheid om de mijngeschiedenis van het gebied te ontdekken door bijvoorbeeld af te dalen in een echte mijn. 

 

U overnacht in: Brecon Beacons Nat. Park

3953

Dag 5

De route van vandaag voert langs het Victoriaanse stadje Llandeilo en Camarthen, geboorteplaats van de tovenaar Merlijn, naar Pembroke. Hier kunt u een bezoekje brengen aan het majestueuze Pembroke Castle. U verblijft twee nachten in de omgeving van Pembroke.

 

U overnacht in: Pembroke

3953

Dag 6

Deze dag kunt u vrij besteden. Een rondrit over het Gower schiereilanden met zijn grijze leisteenrotsen en prachtige uitzichten over zee is een aanrader. U kunt dit combineren met een bezoek aan het charmante kustplaatsje Mumbles. 


 

U overnacht in: Pembroke

4035

Dag 7

U rijdt vandaag via St. Davids, het kleinste stadje van Groot-Brittannië en bekend om zijn magnifieke kathedraal, naar Aberystwyth. Onderweg volgt u een prachtige kustroute door het Pembrokeshire Coast National Park. U verblijft twee nachten in de omgeving van Aberstywyth.

 

U overnacht in: Aberystwyth

4035

Dag 8

Vanuit Aberystwyth kunt u een daguitstap maken naar het Snowdonia National Park, waar u de hoogste berg van Wales vindt. Het park is een paradijs voor bergbeklimmers, vissers en wandelaars en er zijn verschillende Keltische ruïnes te bezichtigen. 

 

U overnacht in: Aberystwyth

4036

Dag 9

Vandaag voert de route van Aberystwyth naar Caernarfon. U komt hierbij over het prachtige Llŷn schiereiland met pittoreske dorpjes en uitgestrekte stranden. U eindigt de dag in het stadje Caernarfon, bekend vanwege Caernarfon Castle, het mooiste kasteel van Wales.

 

U overnacht in: Caernarfon/Llandudno

4037

Dag 10

U rijdt vandaag door de prachtige kustplaastjes Conwy en Llandudno en uiteraard naar het marktplaatsje Llangollen in de scenerieke Llangollen vallei. U verblijft twee nachten in de omgeving van Llangollen.


 

U overnacht in: Llangollen

4037

Dag 11

Llangollen en de omgeving bieden volop mogelijkheden voor leuke dagtochtjes. Ewloe Castle, Valle Crucis Abbey en Wrexham aquaduct zijn enkele van de vele bezienswaardigheden.


 

U overnacht in: Llangollen

Dag 12

Terugreis.
 

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright