Stuur ons een vraag via e-mail
Stel ons een vraag via Whatsapp
Bel ons op +31 (0)13 590 49 85
"De online reisspecialist voor autorondreizen naar Keltische bestemmingen"
All of Ancient East - 12 dagen
Ierland
All of Ancient East - 12 dagen
  • Bekijk reisschema per dag
  • Voeg dag toe of kort reis in
  • Kies andere / extra locaties
  • Kies accommodatietype
Of
  • Bereken de prijs van jouw reis
  • Kies vertrekdatum
  • Kies accommodatie- en kamertype
  • Vrijblijvend en onbeperkt

Reisschema: 2x nachten Drogheda, 2x nachten Athlone, 1x nacht Cashel, 2x nachten Cork, 1x nacht Waterford, 2x nachten Kilkenny, 1x nacht Dublin

Hoogtepunten: Brú na Bóinne, Clonmacnoise, Rock of Cashel, de Blarney Stone, Kilkenny Castle, Hook Head schiereiland, Glendalough, Trinity College 

Prijs vanaf

De ideale reis voor iedereen die 'off the beaten track' wil en de verborgen schatten van het Oosten van Ierland wil ontdekken, van overblijfselen van de vroegere Kelten tot levendige steden als Dublin en Kilkenny. Deze route voert zowel door het binnenland als langs de kust en biedt de ideale mix tussen cultuur, natuur en steden. 

Dag 1

Aankomst in Ierland, u rijdt naar Drogheda

Overnachting: Drogheda

Dag 2

Vandaag duikt u in de geschiedenis van Ierland met een rondrit die u langs het wereldberoemde Brú na Bóinne brengt, een vallei vol met Neolitische overblijfselen en een top 5 bezienswaardigheid in Ierland. De route komt vervolgens langs het Valley of the Boyne Visitor Centre en de Hill of Tara, wat voor de vroegere Kelten een heilige plek was.

Overnachting: Drogheda

Dag 3

U rijdt vandaag een mooie route door de binnenlanden van Ierland naar Athlone. Onderweg komt u langs het 12e eeuwse Trim Castle, waar u een tour door het kasteel kunt doen, of breng een bezoekje aan Loughcrew Megalithic Cairns, één van de belangrijkste begraafplaatsen uit het Stenen Tijdperk. Ook Clonmacnoise, een voormalige religieuze nederzetting met ruïnes van verschillende kerken, High Crosses, torens en graven, is zeker een bezoekje waard.

U overnacht in: Athlone

Dag 4

Vanuit Athlone rijdt u via Roscommon noordwaarts naar Boyle. Hierbij komt u langs Lough Ree, waarvan de eilandjes vroeger werden bevolkt door monniken. U kunt Boyle Abbey bezoeken, een 12e eeuwse abdij die nog in uitstekende conditie verkeert, of ga naar Carrowkeel Megalithic Cemetery, waar u verschillende graven uit de late Steentijd vindt. Vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht over het omringende gebied.  

U overnacht in: Athlone

Dag 5

U verlaat Athlone en rijdt naar Cashel. Onderweg komt u langs het 12e eeuwse Birr Castle. Ga op tour door het kasteel, maak een ontspannende wandeling in de tuinen en breng een bezoekje aan het science centre. De route voert tevens langs Holy Cross Abbey.  

U overnacht in: Cashel

Dag 6

De route van vandaag brengt u zuidwaarts naar Cork, Ierland's tweede stad. U komt langs de wereldberoemde Rock of Cashel, een heuvel met een verzameling Middeleeuwse bouwwerken. De route voert tevens langs Lismore Castle, waar u een ontspannende wandeling kunt maken in de prachtige kasteeltuinen. U verblijft 2 nachten in een accommodatie in de omgeving van Cork.

U overnacht in: Cork

Dag 7

Een hele dag om de omgeving van Cork te verkennen. U kunt Blarney Castle bezoeken, bekend van de Blarney Stone. Als u deze steen kust, zou u volgens de legende de gave van welbespraaktheid verkrijgen. U kunt zich ook verdiepen in het proces van Whiskey stoken bij de Old Midleton Distillery, waarbij een whiskey tasting natuurlijk niet mag ontbreken! De dag kunt u afsluiten met een pint Guinness in één van de vele pubs die Cork rijk is.

U overnacht in: Cork

Dag 8

Vandaag verlaat u Cork en rijdt u naar Waterford, Ierland's oudste stad. Leer meer over de geschiedenis van de stad met een bezoek aan één van de 'Waterford Treasures', drie musea die allen inzoomen op een ander deel van het verleden van Waterford. U kunt natuurlijk ook een bezoekje brengen aan de wereldberoemde Waterford Crystal Factory. 

U overnacht in: Waterford

Dag 9

U rijdt vandaag van Waterford naar Kilkenny. In Kilkenny heeft u voldoende tijd om alle bezienswaardigheden van dit Middeleeuwse stadje te ontdekken, zoals het beroemde en majestueuze Kilkenny Castle, de St. Canice Kathedraal en de Smithwick's bierbrouwerij, opgericht in 1710. U verblijft 2 nachten in een accommodatie in de omgeving van Kilkenny.

U overnacht in: Kilkenny

Dag 10

Vandaag rijdt u een mooie route over het Hook schiereiland, waar de oudste vuurtoren ter wereld staat. U kunt tevens een bezoek brengen aan het stadje Wexford en de Kennedy Homestead, de geboorteplaats van de overgrootvader van John F. Kennedy, en nu een museum waar de geschiedenis van de Kennedy's verteld wordt.

U overnacht in: Kilkenny

Dag 11

Via een sprookjesachtige route door de Wicklow Mountains rijdt u vandaag naar Dublin. De Wicklow Mountains staat ook wel bekend als 'de tuin van Ierland' en is een spectaculaire omgeving met bergen, valleien en meren. In het hart ervan vindt u Glendalough, een oude religieuze nederzetting en één van Ierland's top bezienswaardigheden.

U overnacht in: Dublin

Dag 12

Terugreis

Voorbeeld accommodaties

Wilt u meer informatie over de accommodatietypes die wij bieden? Klik op de link en u krijgt een heel goed beeld van de accommodaties waarmee wij samenwerken.

Boek direct je reis!

Liever een ander reisschema? Bekijk dan onderstaande rondreizen:

Most of Ireland - 12 dagen
Celtic Cultures - 12 dagen
Informatie
Update cookie voorkeuren

Powered by Content Power