Stuur ons een vraag via e-mail
Stel ons een vraag via Whatsapp
Bel ons op +31 (0)13 590 49 85
"De online reisspecialist voor autorondreizen naar Keltische bestemmingen"
Brexit & Coronavirus
Brexit & Coronavirus

BREXIT - Geldig paspoort is verplicht, reizen met ID-kaart kan niet meer

Na 1 oktober 2021 is de Europese ID-kaart vervallen als geldig reisdocument voor een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Je kunt het land na deze datum alleen bezoeken met een geldig paspoort. Je kunt naar Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland reizen met een paspoort dat minder dan zes maanden geldig is. Het paspoort moet geldig zijn tot en met de dag van je terugreis.

Je kunt als burger van de EU naar het Verenigd Koninkrijk reizen voor vakanties en korte bezoeken zonder visum. In de meeste gevallen mag je dan tot maximaal zes maanden blijven. Voor actuele informatie over dit onderwerp kunt u ook terecht bij onze partner Visit Britain, zie => of bij de website van de Rijksoverheid, zie => 

Coronavirus - COVID-19

CelticTours probeert deze webpagina zo actueel mogelijk te houden en wijzigingen zo snel mogelijk door te voeren. Mocht u dringende vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen via telefoon, WhatsApp of mail. 
BELANGRIJK: Bij boeking van een reis verklaart u de onderstaande informatie gelezen en begrepen te hebben en gaat u automatisch akkoord met alle voorwaarden en vereisten. Alle gevolgen en kosten die voortvloeien uit het niet (of niet volledig) voldoen aan deze voorwaarden en vereisten zijn voor uw eigen risico en rekening. We adviseren u om deze pagina - en zeker ook alle links op deze pagina - goed door te lezen om vervelende situaties, hoge kosten en mogelijke verstoringen van uw reisschema te voorkomen!

Regelgeving en vereisten voor het in, en uitreizen:

Inreizen: VAN NEDERLAND OF FRANKRIJK NAAR VERENIGD KONINKRIJK

bijv. per ferry vanuit IJmuiden of Duinkerken/Calais

Als u ná vrijdag 18 maart 2022, 4 uur 's ochtends, vanuit het buitenland in Engeland aankomt, hoeft u niet meer: 

# Een COVID-19 test af te leggen voordat u naar het Verenigd Koninkrijk reist of nadat u in het Verenigd Koninkrijk bent aangekomen 
# Een UK passenger locator in te vullen voordat u op reis gaat 
# Quarantaine bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk

Dit geldt ongeacht of u gevaccineerd bent of niet. 
Voor meer informatie: https://www.gov.uk/guidance/travel-to-england-from-another-country-during-coronavirus-covid-19

Uitreizen: VAN VERENIGD KONINKRIJK NAAR NEDERLAND 

bijv. per ferry vanuit IJmuiden, Hull of Harwich

Met ingang van 23 maart 2022 heeft de Nederlandse overheid aangekondigd dat de testvereisten opheffen zal worden voor passagiers uit het Verenigd Koninkrijk die volledig gevaccineerd zijn. 

Let op: Het bewijs van vaccinatie is 270 dagen na de laatste dosis van uw eerste vaccinatie geldig (één dosis voor Johnson & Johnson, twee doses voor andere vaccins). Om als volledig gevaccineerd te worden beschouwd voor binnenkomst in Nederland heeft u 270 dagen na de laatste dosis van de vaccinatie een booster nodig. Momenteel is er geen einddatum voor de geldigheid van de booster. 

# Volledig gevaccineerde reizigers moeten laten zien: Vaccinatiebewijs
# Ongevaccineerde reizigers. Reizigers die niet volledig gevaccineerd zijn en die niet voldoen aan de eisen van een vrijstellingscategorie van het inreisverbod van de EU, mogen Nederland niet in vanuit het Verenigd Koninkrijk. 
# Indien reizigers die niet volledig gevaccineerd zijn, maar wel voldoen aan de eisen van een vrijstellingscategorie, moeten zij zich aan het volgende houden: 
* Reizigers van 12 jaar en ouder moeten een bewijs van een negatieve test kunnen tonen 
* Een negatief PCR testresultaat laten zien, die niet ouder is dan 48 uur op het moment van aan boord gaan of een negatieve antigeentest laten zien, die niet ouder is dan 24 uur op het moment van aan boord gaan.

Uitreizen: VAN VERENIGD KONINKRIJK NAAR FRANKRIJK 

bijv. per ferry/treintunnel vanuit Dover/ Folkestone

Sinds 30 januari 2022 moeten reizigers ouder dan 18 jaar en één maand die meer dan 9 maanden geleden hun volledige vaccinatiecursus hebben gekregen en die sindsdien geen COVID-19 boostervaccin hebben gekregen, de inreisregels voor niet-gevaccineerde passagiers in Frankrijk volgen.

# Volledig gevaccineerde reizigers van 12 jaar en ouder moeten (*):

Alle passagiers ouder dan 12 jaar zijn verplicht een Passenger Locator Form in te vullen. Een verklaring dat u geen symptomen van COVID-19 heeft en dat u niet in contact bent geweest met bevestigde gevallen in de laatste 14 dagen voor de reis.

Toon een bewijs van vaccinatiestatus via internationale Corona vaccinatie bewijs. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Franse overheid (in het Frans) en op de website van de Franse ambassade in het Verenigd Koninkrijk (in het Engels).

# Ongevaccineerde reizigers moeten zorgen voor:

Een ingevuld internationaal reiscertificaat om de reden van de noodzakelijke reis aan te tonen. Dit kan worden gevonden op de website van de Franse overheid (in het Engels). 

Iedereen van 12 jaar of ouder moet een negatief test resultaat laten zien van de PCR-test (niet ouder dan 72 uur) of een negatief resultaat van de antigeentest (niet ouder dan 48 uur). 

Een verklaring onder ede (déclaration sur l'honneur) waaruit blijkt dat u geen symptomen heeft van COVID-19 en dat u in de 14 dagen voor uw reis niet in contact bent geweest met bevestigde gevallen.

Het kan ook zijn dat u bij aankomst een test moet ondergaan. Als u bij aankomst een positieve testuitslag hebt, moet u in quarantaine volgens de regels in Frankrijk, deze zijn te vinden op de website van de Franse overheid

# Kinderen en jongeren:
Alle niet-gevaccineerde minderjarigen (12 tot 17 jaar) moeten dezelfde zaken voorleggen die hierboven voor niet-gevaccineerde reizigers zijn omschreven. 

Kinderen jonger dan 12 jaar zijn vrijgesteld van alle COVID-19-reisbeperkingen, maar moeten wel een "verklaring op erewoord" invullen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Franse overheid en op de website van de Franse ambassade in het Verenigd Koninkrijk

# Als u op doorreis bent in Frankrijk
Doorreis door Frankrijk is toegestaan voor reizigers die voldoen aan de voorwaarden voor volledig gevaccineerde binnenkomst (zoals hierboven beschreven). Reizigers die niet volledig gevaccineerd zijn, kunnen Frankrijk doorreizen om redenen die op het internationale reisformulier als "essentiële reis" zijn vermeld. Dit formulier is te vinden op de website van de Franse overheid.

Inreizen: VAN NEDERLAND OF FRANKRIJK NAAR REPUBLIEK IERLAND

# Alle COVID-19 inreisbeperkingen zijn opgeheven. U hoeft niet meer een Digital Passenger Locator Form (PLF) in te vullen of een vaccinatie-, herstel of testbewijs te laten zien.

# Als u symptomen van COVID-19 krijgt of als u in direct contact bent geweest met iemand die postief is getest, volg het advies van de Ierse overheid (informatie in het Engels).

# Voor actuele informatie over maatregelen bij aankomst in Ierland, controleer voor vertrek de officiële website Citizens Information(informatie in het Engels).

Uitreizen: VAN REPUBLIEK IERLAND NAAR FRANKRIJK

# All passengers must complete a sworn health statement that they do not have COVID-19 symptoms and have not knowingly been in contact with a confirmed case in the preceding 14 days.

# Passengers who are fully vaccinated or recovered from COVID-19 with certification do NOT need a COVID-19 test to enter France.

# Travellers aged over 18 and 1 month who had their full vaccine course over 9 months ago must have received a COVID-19 vaccine booster to continue to be considered as fully vaccinated, or otherwise must follow the rules for unvaccinated passengers to enter France.

# Unvaccinated passengers aged 12 years and older must have the result of a certified negative PCR or lateral flow antigen test (in paper or digital format) carried out prior to departure within 72 hours for a PCR or 48 hours for an antigen. Self-administered tests without certification are not considered valid for travel.

Children aged under 12 years who are not vaccinated, are not required to have a COVID-19 test result for arrival.

# Proof of completion of vaccination, recovery or test results will be required for check-in and inspection at border control and entry refused for non-compliance.

# By law, French Authorities require passengers to wear a face mask / face covering when in French waters, in French ports and when in some public areas. Please have a face mask / face covering with you when travelling with us and remember that social distancing and face-covering rules are in place throughout France.

!!! Boek nu veilig uw reis met onze aangepaste COVID-19 Reis;- en Annuleringsvoorwaarden!!!

Tot 30 juni 2022 bieden we de mogelijkheid om onze reizen te boeken tegen onze speciale COVID-19 reis-; en annuleringsvoorwaarden. Kort gezegd komt het erop neer dat u de reis kunt boeken zonder aanbetaling en u de volledige betaling pas 4 weken voor vertrek dient te voldoen. Mocht u of wij de reis voor die tijd moeten annuleren i.v.m. Covid-19 restricties dan is het annuleren dus kosteloos. Let op: er gelden regels aan welke restricties wel/niet van toepassing zijn; leest u a.u.b. de informatie hierover goed door.

Voor meer informatie zie => 

Houdt u er rekening mee dat de nieuwe voorwaarden alleen van toepassing zijn bij COVID-19 gerelateerde situaties waarbij de reis vanwege wettelijke voorschriften niet mag worden uitgevoerd. CelticTours hanteert hiervoor de richtlijnen, adviezen en verplichtingen van het SGR/ ANVR (zie: https://sgr.nl), het Ministerie van Buitenlandse zaken (zie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen) en lokale overheden. Een code Oranje (voor bijv. het Verenigd Koninkrijk) is geen reden om niet te reizen aangezien dit een advies betreft en geen verbod. Annulering om andere reden (bijv. positieve testuitslag of lockdowns) zijn geen geldige reden tot annulering  en vallen onder de normale annuleringsvoorwaarden.

LET OP: Op dit moment voert het Ministerie van Buitenlandse zaken nog code Oranje voor het Verenigd Koninkrijk. Lees hier wat men onder dit reisadvies verstaat: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/verenigd-koninkrijk/reizen/reisadvies
Check aub met uw reis,- en annuleringsverzekering of men reizen landen met code Oranje dekt en onder welke voorwaarden!

Reis op maat:

Heeft u speciale reiswensen en wenst u een aanbieding op maat? Geen probleem! Wanneer u ons uw reiswensen per e-mail laten weten dan zullen we altijd binnen 2 dagen een antwoord sturen en laten we u graag zien wat de mogelijkheden zijn. Hiervoor kunt u uw reiswensen mailen naar info@celtictours.nl 

Graag tot dan!

Uw CelticTours team

Informatie

Powered by Content Power