Stuur ons een vraag via e-mail
Stel ons een vraag via Whatsapp
Bel ons op +31 (0)13 590 49 85
"De online reisspecialist voor autorondreizen naar Keltische bestemmingen"
Brexit & Coronavirus
Brexit & Coronavirus

BREXIT - Geldig paspoort is verplicht, reizen met ID-kaart kan niet meer

Na 1 oktober 2021 is de Europese ID-kaart vervallen als geldig reisdocument voor een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Je kunt het land na deze datum alleen bezoeken met een geldig paspoort. Je kunt naar Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland reizen met een paspoort dat minder dan zes maanden geldig is. Het paspoort moet geldig zijn tot en met de dag van je terugreis.

Je kunt als burger van de EU naar het Verenigd Koninkrijk reizen voor vakanties en korte bezoeken zonder visum. In de meeste gevallen mag je dan tot maximaal zes maanden blijven. Voor actuele informatie over dit onderwerp kunt u ook terecht bij onze partner Visit Britain, zie => of bij de website van de Rijksoverheid, zie => 

Coronavirus - COVID-19

CelticTours probeert deze webpagina zo actueel mogelijk te houden en wijzigingen zo snel mogelijk door te voeren. Mocht u dringende vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen via telefoon, WhatsApp of mail. 
BELANGRIJK: Bij boeking van een reis verklaart u de onderstaande informatie gelezen en begrepen te hebben en gaat u automatisch akkoord met alle voorwaarden en vereisten. Alle gevolgen en kosten die voortvloeien uit het niet (of niet volledig) voldoen aan deze voorwaarden en vereisten zijn voor uw eigen risico en rekening. We adviseren u om deze pagina - en zeker ook alle links op deze pagina - goed door te lezen om vervelende situaties, hoge kosten en mogelijke verstoringen van uw reisschema te voorkomen!

Regelgeving en vereisten voor het in, en uitreizen:

Inreizen: VAN NEDERLAND, BELGIË OF FRANKRIJK NAAR VERENIGD KONINKRIJK

bijv. per ferry vanuit IJmuiden of Duinkerken/Calais

Er gelden geen corona-inreisvoorwaarden in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland door corona. Lees meer op => https://www.gov.uk/coronavirus

Schotland
Voor actuele informatie over de coronamaatregelen in Schotland, kijk op => https://www.gov.scot/coronavirus-covid-19/

Wales
Lees meer over de coronamaatregelen in Wales op => https://www.gov.wales/international-travel-and-wales-coronavirus

Noord-Ierland
Zie voor actuele informatie op => https://www.nidirect.gov.uk/articles/coronavirus-covid-19-travel-advice#toc-0

Uitreizen: VAN VERENIGD KONINKRIJK NAAR NEDERLAND, BELGIË OF FRANKRIJK 

bijv. per ferry vanuit IJmuiden, Hull of Harwich of ferry/treintunnel vanuit Dover/ Folkestone

Vanaf 17 september 2022 kunnen alle reizigers uit landen buiten de Europese Unie of de Schengenzone Nederland, België en Frankrijk inreizen zonder inreisbeperkingen vanwege COVID-19 of andere COVID-19-eisen.

In/Uitreizen: VAN NEDERLAND, BELGIË OF FRANKRIJK NAAR REPUBLIEK IERLAND OF V.V.

# Alle COVID-19 inreisbeperkingen zijn opgeheven. U hoeft niet meer een Digital Passenger Locator Form (PLF) in te vullen of een vaccinatie-, herstel of testbewijs te laten zien.

# Als u symptomen van COVID-19 krijgt of als u in direct contact bent geweest met iemand die postief is getest, volg het advies van de Ierse overheid (informatie in het Engels).

# Voor actuele informatie over maatregelen bij aankomst in Ierland, controleer voor vertrek de officiële website Citizens Information(informatie in het Engels).

Speciale voorwaarden/ verzekeringen:

BELANGRIJK: Bij boeking van een reis verklaart u alle bovenstaande informatie - alsmede onze reis,- en annuleringsvoorwaarden - gelezen en begrepen te hebben en gaat u automatisch akkoord met de voorwaarden en vereisten. CelticTours is niet verantwoordelijk voor het naleven van COVID-19 maatregelen en u zult zelf eea moeten organiseren. Ook wanneer iemand uit uw reisgezelschap positief test voor of tijdens de reis óf voor aanvang van de terugreis is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Ook zijn alle kosten die voortvloeien uit het moeten onderbreken en/of annuleren van de reis voor uw eigen rekening alsmede de repatriëringskosten naar Nederland. We adviseren dan ook om een goede reis,- en annuleringsverzekering af te sluiten die al deze zaken dekt (ANWB biedt hiervoor een goede mogelijkheid, zie: =>). Alle (financiële) gevolgen die voortkomen uit het niet (of niet volledig/ niet tijdig) voldoen aan de voorwaarden en vereisten zijn voor uw eigen verantwoording en rekening. 

Reis op maat:

Heeft u speciale reiswensen en wenst u een aanbieding op maat? Geen probleem! Wanneer u ons uw reiswensen per e-mail laten weten dan zullen we altijd binnen 2 dagen een antwoord sturen en laten we u graag zien wat de mogelijkheden zijn. Hiervoor kunt u uw reiswensen mailen naar info@celtictours.nl 

Graag tot dan!

Uw CelticTours team

Informatie
Update cookie voorkeuren

Powered by Content Power