Stuur ons een vraag via e-mail
Stel ons een vraag via Whatsapp
Bel ons op +31 (0)13 590 49 85
"De online reisspecialist voor autorondreizen naar Keltische bestemmingen"
Brexit & Coronavirus
Brexit & Coronavirus

BREXIT - Geldig paspoort is verplicht, reizen met ID-kaart kan niet meer

Na 1 oktober 2021 is de Europese ID-kaart vervallen als geldig reisdocument voor een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Je kunt het land na deze datum alleen bezoeken met een geldig paspoort. Je kunt naar Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland reizen met een paspoort dat minder dan zes maanden geldig is. Het paspoort moet geldig zijn tot en met de dag van je terugreis.

Je kunt als burger van de EU naar het Verenigd Koninkrijk reizen voor vakanties en korte bezoeken zonder visum. In de meeste gevallen mag je dan tot maximaal zes maanden blijven. Voor actuele informatie over dit onderwerp kunt u ook terecht bij onze partner Visit Britain, zie => of bij de website van de Rijksoverheid, zie => 

Coronavirus - COVID-19

CelticTours probeert deze webpagina zo actueel mogelijk te houden en wijzigingen zo snel mogelijk door te voeren. Mocht u dringende vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen via telefoon, WhatsApp of mail. 
BELANGRIJK: Bij boeking van een reis verklaart u de onderstaande informatie gelezen en begrepen te hebben en gaat u automatisch akkoord met alle voorwaarden en vereisten. Alle gevolgen en kosten die voortvloeien uit het niet (of niet volledig) voldoen aan deze voorwaarden en vereisten zijn voor uw eigen risico en rekening. We adviseren u om deze pagina - en zeker ook alle links op deze pagina - goed door te lezen om vervelende situaties, hoge kosten en mogelijke verstoringen van uw reisschema te voorkomen!

Regelgeving en vereisten voor het in, en uitreizen:

Inreizen: VAN NEDERLAND OF FRANKRIJK NAAR VERENIGD KONINKRIJK

bijv. per ferry vanuit IJmuiden of Duinkerken/Calais

Het Verenigd Koninkrijk accepteert het Europese Digitaal Corona Certificaat voor reizigers die vanuit de EU naar het Verenigd
Koninkrijk komen. Volledig gevaccineerde reizigers moeten vervolgens (*):

# Bewijs kunnen tonen van de vaccinatiestatus via een erkend vaccinatieprogramma in het Verenigd Koninkrijk, Europa, de VS of een VK-vaccinatieprogramma in het buitenland. Klik hier voor informatie waaraan uw vaccinatie en vaccinatiebewijs minimaal moeten voldoen  =>

# Personen ouder dan 5 jaar moeten voor vertrek vanuit de EU  Passenger Locator Formulier  invullen. Let op: per passagier moet u 1 formulier invullen!

# Vóór vertrek dient u een zgn. DAY 2 test te boeken en te betalen. Deze DAY 2 test dient u in het Verenigd Koninkrijk af te nemen en dit dient zo snel mogelijk, maar uiterlijk op dag twee na aankomst te gebeuren. De test mag een zgn. lateral flow test zijn (in Nederland bekend als een antigeen test) en veruit het makkelijkst is wanneer u deze naar de eerste accommodatie laat sturen. Let op: De test moet voor iedere reiziger apart worden geboekt en de gegevens/code van de test moet worden ingevuld op uw Passenger Locator Form, dat u bij vertrek moet tonen en wordt gecontroleerd. Klik hier voor een lijst van goedgekeurde aanbieders van DAY 2 testen 

# Kinderen van 4 jaar en jonger zijn vrijgesteld van alle reistesten.

(*) We vermelden alleen de regels voor volledig gevaccineerde reizigers. Indien u niet of niet volledig gevaccineerd bent geldt er een quarantaine verplichting van 10 dagen in een speciale accommodatie in het Verenigd Koninkrijk. Mocht u hier meer informatie over willen dan kunt u met ons contact opnemen. 

Uitreizen: VAN VERENIGD KONINKRIJK NAAR NEDERLAND 

bijv. per ferry vanuit IJmuiden, Hull of Harwich

Voor volledig gevaccineerde reizigers die vanuit het VK naar Nederland reizen, zijn de voorwaarden als volg (*):

# Volledig gevaccineerde reizigers moeten nog steeds een negatieve test laten zien. Reizigers van 12 jaar en ouder die aankomen vanuit het Verenigd Koninkrijk moeten zich houden aan een van de volgende twee opties: 

# Een negatief NAAT (PCR) testresultaat laten zien, die niet ouder is dan 48 uur op het moment van aan boord gaan. 
# OF een negatieve antigeentest laten zien, die niet ouder is dan 24 uur op het moment van aan boord gaan. 
Belangrijk: In beide gevallen is een NAAT (PCR) test vereist. NHS-testen worden niet geaccepteerd

Een testcentrum voor snel testen zal meestal beschikbaar zijn in de terminals van de havens of op luchthavens. Check hiervoor de websites van de ferrymaatschappijen en/of luchtvaartmaatschappijen. De test kost gemiddeld £ 55 pond. Houdt u rekening met extra tijd in de (lucht)haven voor het afnemen van de testen en het doorgeven van de resultaten (meestal digitaal dus een internetverbinding en toegang tot uw mail op uw mobiele telefoon is een vereiste).

# Iedere reiziger is verplicht een online quarantaineverklaring in te vullen. Dit kan via https://quarantaineverklaring.rijksoverheid.nl. Let op: omdat u deze verklaring digitaal invult en ontvangt is een internetverbinding en toegang tot uw mail op uw mobiele telefoon noodzakelijk. 

Uitreizen: VAN VERENIGD KONINKRIJK NAAR FRANKRIJK 

bijv. per ferry/treintunnel vanuit Dover/ Folkestone

Voor volledig gevaccineerde reizigers die vanuit het VK naar Frankrijk reizen, zijn de voorwaarden als volg (*):

Vanaf zaterdag 18 december 00:01 uur gelden de volgende regels voor Frankrijk (ook bij transit door Frankrijk naar bijv. Nederland of België). De verwachting is dat deze regels snel zullen worden aangepast:

# Een bewijs van dubbele vaccinatiestatus kunnen laten zien via een erkend vaccinatieprogramma in het Verenigd Koninkrijk, Europa, de VS of een VK-vaccinatieprogramma in het buitenland

# Reizigers tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk moeten een “dwingende reden” hebben om te reizen. Het formulier waarop de reden moet worden vermeld vindt u hier. Richtlijnen voor geldige redenen vindt u hier.

# Voor de reis vanuit het VK moet u zich online registreren en het adres van verblijf in Frankrijk vermelden via dit digitale platform.

Alle passagiers ouder dan 12 jaar zijn verplicht een Passenger Locator Form in te vullen.

# Alle passagiers van 12 jaar of ouder moeten voor de reis een PCR-test (NHS test is uitgesloten) of een goedgekeurde antigeentest (NHS test is uitgesloten) ondergaan, beide tests mogen niet ouder zijn dan 24 uur. U moet een certificaat moeten overleggen waaruit blijkt dat de test negatief was. NHS-tests worden niet geaccepteerd en de toegang tot het schip wordt geweigerd. Klik hier voor meer informatie.

# Alle passagiers van 12 jaar of ouder moeten een PCR/Antigeentest doen binnen 48 uur na aankomst en in quarantaine blijven gedurende minimaal 48 uur na aankomst en totdat u een negatief resultaat van een PCR/Antigeentest hebt ontvangen.

(*) We vermelden alleen de regels voor volledig gevaccineerde reizigers. Indien u niet of niet volledig gevaccineerd bent gelden er andere regels. Mocht u hier meer informatie over willen dan kunt u met ons contact opnemen. 

Inreizen: VAN NEDERLAND OF FRANKRIJK NAAR REPUBLIEK IERLAND

# Alle reizigers moeten het volgende formulier invullen Passenger Locator Form (PLF) before departure.

# Voor Ierland volstaat een  vaccinatiebewijs. Ben je een inwoner van de Europese Unie? Dan is een herstelbewijs ook goed (handig: dit kun je in de CoronaCheck app zetten).  

# Voor niet gevaccineerde reizigers wordt alleen een PCR-test geaccepteerd. Deze mag bij aankomst niet ouder zijn dan 72 uur.

Uitreizen: VAN REPUBLIEK IERLAND NAAR NEDERLAND

Geldig vanaf december 2022:

Je mag alleen terugreizen met een vaccinatiebewijs. Ben je een inwoner van de Europese Unie? Dan is een herstelbewijs ook goed (handig: dit kun je in de CoronaCheck app zetten). 

# Heb je die niet, zorg dan voor een negatieve testuitslag (NAAT(PCR)-test van maximaal 48u oud bij vertrek óf een sneltest van maximaal 24u oud bij vertrek). Hoe kom ik aan een test?

# Iedere reiziger dient het volgende fomulier in te vullen: gezondheidsverklaring 

!!! Boek nu veilig uw reis met onze aangepaste COVID-19 Reis;- en Annuleringsvoorwaarden!!!

Tot 30 juni 2022 bieden we de mogelijkheid om onze reizen te boeken tegen onze speciale COVID-19 reis-; en annuleringsvoorwaarden. Kort gezegd komt het erop neer dat u de reis kunt boeken zonder aanbetaling en u de volledige betaling pas 4 weken voor vertrek dient te voldoen. Mocht u of wij de reis voor die tijd moeten annuleren i.v.m. Covid-19 restricties dan is het annuleren dus kosteloos. Let op: er gelden regels aan welke restricties wel/niet van toepassing zijn; leest u a.u.b. de informatie hierover goed door.

Voor meer informatie zie => 

Houdt u er rekening mee dat de nieuwe voorwaarden alleen van toepassing zijn bij COVID-19 gerelateerde situaties waarbij de reis niet kan/mag worden uitgevoerd. CelticTours hanteert hiervoor de richtlijnen, adviezen en verplichtingen van het SGR/ ANVR (zie: https://sgr.nl), het Ministerie van Buitenlandse zaken (zie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen) en lokale overheden. Een annulering om andere reden valt onder de normale annuleringsvoorwaarden.

Reis op maat:

Heeft u speciale reiswensen en wenst u een aanbieding op maat? Geen probleem! Wanneer u ons uw reiswensen per e-mail laten weten dan zullen we altijd binnen 2 dagen een antwoord sturen en laten we u graag zien wat de mogelijkheden zijn. Hiervoor kunt u uw reiswensen mailen naar info@celtictours.nl 

Graag tot dan!

Uw CelticTours team

Informatie

Powered by Content Power