Stuur ons een vraag via e-mail
Stel ons een vraag via Whatsapp
Bel ons op +31 (0)13 590 49 85
"De online reisspecialist voor autorondreizen naar Keltische bestemmingen"

Bed & Breakfast (incl. ontbijt)

Type Accommodaties:

U heeft de keuze uit de volgende TYPE accommodaties. Scroll naar beneden voor uitleg en voorbeelden van de verschillende types. Zo krijgt u een goede indruk van de accommodaties zoals wij deze voor u uitkiezen. Aangezien wij iedere rondreis persoonlijk en op maat inkopen kunt u uw eventuele wensen bij boeking doorgeven. Wij zullen hier dan zo goed mogelijk rekening mee houden! 

= Bed & Breakfast (incl. ontbijt)
= Mix: Hotels, Inns en B&B's (incl. ontbijt) - meest populair!
= Hotel (incl. ontbijt)
= Appartement/ vak.huis (excl. ontbijt)

Een Bed & Breakfast is dé ideale accommodatie om tijdens uw rondreis het échte Schotland te leren kennen! B&B's worden meestal gerund door de eigenaren zelf en zij doen dit met trots, liefde en toewijding. Door het persoonlijke contact krijgt u een unieke inkijk in het leven van een 'local' en bent u verzekerd van een brok aan locale kennis en Schotse gastvrijheid!

CelticTours werkt samen met 3* en 4* B&B's, die zich onderscheiden door de typische combinatie van kleinschalige gastvrijheid en hedendaags comfort. In bijna alle gevallen zijn de B&B's persoonlijk door ons getest en anders door vertrouwde relaties bezocht en gekeurd. Wij maken zowel gebruik van de kleinschalige als de wat grotere B&B's. Een andere benaming voor een B&B is ook wel Guesthouse, Farmhouse of Lodge. 

In een B&B heeft u altijd een zgn. En-suite kamer; een kamer met een eigen douche en toilet. Vaak zijn er koffie- en thee faciliteiten op de kamer en is er een TV aanwezig. Steeds meer B&B's bieden ook gratis WiFi. Bij een B&B zit altijd het ontbijt inbegrepen en vaak is dit een home-cooked Scottish breakfast, vers bereid door uw gastvrouw/heer!

In Schotland zijn er ook veel B&B's die zich hotel noemen; meestal komt dat doordat ze een licentie hebben om een drankje te schenken. Deze hotels zijn ook kleinschalig en hebben dezelfde kwaliteit als B&B's. CelticTours schaart deze accommodaties ook onder de noemer B&B.

Een greep uit de Bed and Breakfasts met wie wij samenwerken: (Indien u op de naam klikt, wordt u naar hun website geleid en kunt u een kijkje nemen!)
Edinburgh regio - Acer Lodge Guesthouse
Fort William - Balcarres B&B
Inverness - Atholdene Guest House
Glasgow - Argyll Guesthouse 

Mix: Hotels, Inns en B&B's (incl. ontbijt)

De Mix-accommodaties is een unieke optie die alleen CelticTours u biedt en is veruit het meest populair bij onze klanten! Wanneer u kiest voor deze optie overnacht u tijdens uw rondreis afwisselend in B&B's, Hotels en Inns. Op deze manier ervaart u een grote diversitieit aan accommodaties en zal uw rondreis een nog betere kennismaking met Schotland worden!

Naast de B&B's en Hotels zult u bij deze optie ook in een Inn verblijven. Inns zijn redelijk kleinschalige 2* á 3* accommodaties die zich kenmerken doordat er ook een Pub/restaurant aanwezig is. Dit zijn vaak hele charmante en karakteristieke pubs waar ook de 'locals' samenkomen voor een drankje en u zich dus helemaal in het Schotse leven kunt onderdompelen. Ontbijt is altijd inbegrepen bij deze mix-optie en de kamers zijn altijd En-suite (met eigen badkamer en toilet). De Inns kunnen in het centrum van een dorp zijn gelegen maar ook aan een doorgaand weg of in 'the middle of nowhere' (een zgn. Country Inn) waarbij ze nog steeds de functie van dorpsherberg vervullen. In de meeste pubs serveert men Pub-Food; eenvoudige maar prima maaltijden tegen relatief lage prijzen. De afgelopen jaren is de kwaliteit van dergelijke menu's enorm gestegen en zijn er steeds meer pubs en Inns met Award Winning keukens!

Enkele voorbeelden van Inns waarmee wij samenwerken (Indien u op de naam klikt, wordt u naar hun website geleid en kunt u een kijkje nemen!):
Fort William - The Inn at Ardgour
Pitlochry: McKays Hotel, Bar & Restaurant
Isle of Skye: Edinbane Inn
Ullapool: The Arch Inn

Omdat in de ene overnachtingsplaats bijvoorbeeld geen B&B aanwezig is, en in de volgende plaats geen Inn, kan het niet anders dan dat wij bepalen welke nacht u in welk type accommodatie verblijft. Uiteraard doen wij ons uiterste best de mix van accommodaties zo eerlijk mogelijk te verdelen zodat u de drie types optimaal kunt ervaren. Een hele leuke en afwisselende optie en zeker een aanrader!

Hotel (incl. ontbijt)

De hotels waar CelticTours gebruik van maakt zijn van 3* en 4* niveau. De grootte van de hotels kan zeer variëren, van een kleinschalig country hotel tot een groot hotel met 200 kamers. Qua uitrusting en comfort doen de kleinere hotels echter niet onder voor de grotere hotels. Zo kan het dus zijn dat u de ene nacht in een hotel van een grote hotelketen verblijft en de volgende nacht in een kleinschalig, 'family-run' country hotel. 

De hotels worden altijd geboekt obv En-suite kamers (kamers met eigen badkamer en toilet) en inclusief ontbijt. Daarnaast beschikken de meeste hotels over alle moderne voorzieningen zoals TV, Koffie-en thee faciliteiten, toiletartikelen, haardroger en (gratis) Wifi.

Een greep uit de hotels met wie wij samenwerken: (Indien u op de naam klikt, wordt u naar hun website geleid en kunt u een kijkje nemen!)
Aberdeen: The Aberdeen Altens Hotel
Fort William: Clan MacDuff
Edinburgh regio: Linton Hotel
Glasgow: Argyll Western Hotel

Appartement/ vak.huis (excl. ontbijt)

Vindt u het prettig om tijdens de rondreis zelf te kunnen koken en te kunnen genieten van de huiselijkheid van een eigen appartement of vakantiehuis? Dan is deze optie - de zgn. 'self-catering accommodation' zeker geschikt voor u! We bieden zowel de mogelijkheid om een complete rondreis obv 'self-catering accommodation' te boeken of deze te combineren met onze Mix van B&B's, Inns en Hotels. 

De Self Catering accommodaties kunnen zeer divers zijn en uiteenlopen van een modern stadsappartement tot een authentieke cottage. Kernwaarde is dat u bij dit type accommodatie altijd een eigen kookgelegenheid heeft en een uitgeruste keuken met koeklkast etc. Houdt u er rekening mee dat de meeste self catering accommodations zijn ingericht volgens de standaarden en behoeften van het land van bestemming en bepaalde faciliteiten dus niet overeenstemmen met uw persoonlijke behoeften. 

Qua bed/kamerindeling proberen wij altijd de door u geselecteerde kameroptie(s) aan te houden maar het kan zijn dat we hier van moeten afwijken. Hierbij geldt de standaard regel dat we uitsluitende meerdere kamers mogen boeken dan het gekozen kamertype, maar nooit minder! Kiest u bijvoorbeeld voor 3-pers kamer, dan mogen we een self catering accommodatie boeken met 1 of 2 slaapkamers waarover 3 slaapplaatsen zijn verdeeld. De badkamer is dan uiteraard wel gedeeld (net zoals dit bij een 3-pers kamer in een Hotel het geval is). Kiest u echter voor een 2-pers kamer + 1-pers kamer dan mogen we uitsluitend self catering accomodaties boeken met 2 aparte slaapkamers én 2 aparte badkamers.

Het ontbijt is uiteraard niet bij de self catering accommodaties inbegrepen en dit dient u zelf te verzorgen. Ook bent u zelf verantwoordelijk voor het naleven van de huisregels en zult u - anders dan bij een B&B, Inn of Hotel - de regels mbt de sleuteloverdracht, het afval en de afspraken omtrent de oplevering (bijv. bezemschoon achterlaten) moeten naleven. 

Een greep uit de self catering accommodaties waarmee wij samenwerken zijn: (Indien u op de naam klikt, wordt u naar hun website geleid en kunt u een kijkje nemen!)
Inverness - Fishersmans Cottage 
Edinburgh - Ocean Apartments
 

Informatie
Update cookie voorkeuren

Powered by Content Power