Stuur ons een vraag via e-mail
Stel ons een vraag via Whatsapp
Bel ons op +31 (0)13 590 49 85
"De online reisspecialist voor autorondreizen naar Keltische bestemmingen"
Extremadura! - 12 dagen
Spanje
Extremadura! - 12 dagen
  • Bekijk reisschema per dag
  • Voeg dag toe of kort reis in
  • Kies andere / extra locaties
  • Kies accommodatietype
Of
  • Bereken de prijs van jouw reis
  • Kies vertrekdatum
  • Kies accommodatie- en kamertype
  • Vrijblijvend en onbeperkt

Reisschema: 1x nacht Avila, 2x nachten Valle del Jerta & La Vera, 2x nachten Las Hurdes & Sierra de Gata, 2x nachten Cáceres, 1x nacht Mérida, 2x nachten Trujillo, 1x nacht Monfragüe National Park

Hoogtepunten: Valle del Jerte, klooster van Trinitarios, Las Hurdes, Coria, monumenten van Mérida, klooster van Guadalupe, Nationaal Park Monfragüe 

Prijs vanaf

Een rondreis door Extremadura is als terugreizen in de tijd! In Mérida waant u zich in Romeinse tijden, met haar Amfitheater en vele ruïnes. Maak kennis met de historie van de ontdekkingsreizigers in Cáceres en Guadalupe wordt gezien als bakermat van de Spaanse cultuur. Van steppegebieden tot onaangetaste bergketens; Extremadura heeft het allemaal!

Dag 1

Aankomst in Madrid. Vanuit hier rijdt u naar Ávila waar u de rest van de middag en avond kunt genieten van deze betoverende Middeleeuwse stad met eeuwenoude stadsmuren en een groot aantal Romeinse en Gotische kerken.

U overnacht in: Ávila

Dag 2

U vertrekt in Ávila en rijdt via  een prachtige en indrukwekkende bergpas naar Extremadura. Hier daalt u af en komt u door de wonderschone Valle de Jerte met haar overweldigende kersenbloesems (voorjaar), en in het vruchtbare en groene gebied La Vera.

U overnacht in: Valle del Jerte & La Vera

Dag 3

Vandaag rijdt u een indrukwekkende route door La Vera, Valle de Jerte en Valle de Ambroz. Via Járaiz de la Vera rijdt u naar Pasarón de la Vera waar u “perrunillas” (een plaatselijke zoete lekkernij) kunt proeven. Hierna klimt u omhoog naar Piornal waarbij u door de prachtige vallei van de Jerte rijdt. Via de Puerto de Honduras komt u in Hervás, waar u een bezoek kunt brengen aan het klooster van Trinitarios. Vanuit hier rijdt u naar Aldeanueva del Camino waar u via de snelweg en langs het mooie stadje Plasencia terugrijdt.

U overnacht in: Valle del Jerte & La Vera

Dag 4

Deze dag bezoekt u het noorden van Extremadura. Via Plasencia rijdt u naar het prachtig gelegen stadje Baños de Montemayor, een drukbezocht kuuroord van Extremadura vanwege haar warme bronbaden. Vanuit Baños rijdt u via Sotoserrano naar Riomalo de Abajo. Vanuit hier zijn de indrukwekkende meanders van de rivier Alagón te zien en bent in het gebied Las Hurdes. Hier rijdt u via een adembenemende bergpas een rondrit over de toppen van Hurdes. Bij het plaatsje Vegas de la Coria vervolgt u de route naar het stadje Pinofranqueado. Dit stadje vormt het centrum van Las Hurdes en is bekend om haar natuurzwembad onder de brug.

U overnacht in: Las Hurdes & Sierra de Gata

Dag 5

Vandaag ontdekt u de Sierra de Gata, een prachtig gebied waar men de traditionele bouwstijl en eigen streektaal heeft weten te behouden. Vanuit Torre de Don Miguel rijdt u naar Gata waarna u via een prachtige vallei weer naar het zuiden rijdt naar Hoyos, de belangrijkste stad in deze streek. Vanuit hier cirkelt u weer omhoog en komt u in San Martín de Trevejo. U neemt hier de prachtige weg naar Eljas en Valverde de Fresno. Aan het einde van de route kunt u nog een bezoek brengen aan de stad Coría. Deze interessante stad heeft een  ommuurd centrum, een kasteel met de Torre del Homenaje en een kathedraal uit de 15de eeuw.

U overnacht in: Las Hurdes & Sierra de Gata

Dag 6

U verlaat het noorden van Extremadura en rijdt via Plasencia naar Cáceres. Cáceres werd reeds in 1986 door  Unesco opgenomen op de lijst van Werelderfgoed en staat op de derde plaats op de lijst van monumentale Europese steden. Onderweg kunt u een kijkje nemen in Casar de Cáceres met zijn wereldberoemde Torta de Casar; een met diverse prijzen onderscheidde Spaanse kaas.

U overnacht in: Cáceres

Dag 7

Een hele dag voor de stad Cáceres en haar omgeving. De stad is te verdelen in een nieuw en een oud stadsdeel, waarbij het oude deel geheel is omgeven door een stadsmuur uit de tijd van de Almohaden. Via de belangrijkste toegangspoort Arco de La Estrella, kunt u een route door de oude stad wandelen waarbij u langs alle musea en bezienswaardigheden komt. Cáceres is tevens een universiteitsstad en een ideale plaats om te genieten van allerlei lekkernijen uit de Extremaduraanse keuken.

U overnacht in: Cáceres

Dag 8

Deze dag bezoekt u de Romeinse stad Mérida. Mérida was ooit de hoofdstad van de Romeinse provincie Lusitanië en speelde later een belangrijke rol tijdens de uitbereiding van het christendom. In 1993 zijn de monumenten van Mérida door de Unesco uitgeroepen tot erfgoed van de mensheid. De tocht door Emérita Augusta, begint bij het Teatro Romano en langs het Anfiteatro waar de tribunes en de loges zo goed bewaard zijn gebleven dat u zich zo in de Romeinse tijd waant. In het centrum van de stad staan de Templo de Diana en de Arco de Trajano.  

U overnacht in: Mérida

Dag 9

Vanuit Mérida rijdt u via Montánchez naar Truijlo. Bij Montánchez heeft u de mogelijkheid een wandeling te maken langs de Romeinse en Moorse paden van het prachtige ‘Sierra de Montánchez’. In Trujilo kunt u vanaf het enorme en indrukwekkende Plaza Mayor een route volgen waarbij u vele paleizen, kerken en het kasteel van Trujilo passeert en alles te weten komt over de geboorteplaats van de grote veroveraars Fransico Pizarro en Fransico de Orellana, en ontdekkingsreizigers zoals Fray Jerónimo de Loaísa en Nuflo de Chaves, de ontdekker van Bolivia.

U overnacht in: Trujillo

Dag 10

U kunt vandaag kiezen of u geniet van een rustige dag in Trujilo en omgeving of dat u een excursie maakt naar Guadalupe. Guadalupe is is benoemd tot erfgoed van de mensheid en vooral bekend vanwege haar klooster. Het wereldberoemde klooster wordt beschouwd als dé “Templo de la Hispanidad” (Tempel van de Spaanstalige cultuur) en hier werd Columbus destijds ontvangen door de Reyes Católicos. Een bezoek aan dit klooster is als een reis door de kleurrijke en bewogen geschiedenis van Spanje.

U overnacht in: Trujillo

Dag 11

Uw laatste dag in Extremadura staat geheel in het teken van een bezoek aan het indrukwekkende nationale park Monfragüe. Via Torrejón el Rubio komt u in Villarreal del San Carlos. Hier vindt u een informatiecentrum over de flora en fauna van het park. Als u vanuit hier de weg vervolgt komt u langs een uitkijkpunt waar u kunt genieten van het schouwspel van honderden vogels die op- en aanvliegen. Verder op deze weg ligt het Castillo de Monfragüe vanwaar u fenomenale uitzichten over het park heeft en waar tientallen arenden, valken en gieren sierlijk boven uw hoofd zwieren.

U overnacht in: Monfragüe National Park

Dag 12

Terugreis, of breid uw vakantie uit met bijvoorbeeld een mooie rondreis door het noorden van Spanje!

Voorbeeld accommodaties

Wilt u meer informatie over de accommodatietypes die wij bieden? Klik op de link en u krijgt een heel goed beeld van de accommodaties waarmee wij samenwerken.

Boek direct je reis!

Liever een ander reisschema? Bekijk dan onderstaande rondreizen:

Spanje: Noord- en Noordwest - 16 dagen
Discover Galicia - 7 dagen
Informatie
Update cookie voorkeuren

Powered by Content Power