Stuur ons een vraag via e-mail
Stel ons een vraag via Whatsapp
Bel ons op +31 (0)13 590 49 85
"De online reisspecialist voor autorondreizen naar Keltische bestemmingen"
Northern England - 7 dagen
Engeland
Northern England - 7 dagen
  • Bekijk reisschema per dag
  • Voeg dag toe of kort reis in
  • Kies andere / extra locaties
  • Kies accommodatietype
Of
  • Bereken de prijs van jouw reis
  • Kies vertrekdatum
  • Kies accommodatie- en kamertype
  • Vrijblijvend en onbeperkt

Reisschema: 2x nachten Yorkshire Dales National Park, 2x nachten Lake District National Park, 2x nachten Northumberland National Park

Hoogtepunten: Typische Engelse dorpjes, de meren van het Lake District, het prachtige natuurschoon van Yorkshire Dales National Park, Hadrian's Wall (de muur van Hadrianus), Carlisle

Prijs vanaf

Deze heerlijke reis voert u in een rustig tempo langs historische steden en door prachtige natuur zoals het Yorkshire Dales National, het beroemde Lake District en het betoverende Northumerland met haar vele kastelen. Deze reis biedt een perfecte afwisseling van cultuur en natuur en zal ongetwijfeld een diepe indruk op u maken!

Dag 1

Aankomst in Engeland. U bezichtigt de prachtige vestingstad York en rijdt naar uw accommodatie in het Yorkshire Dales National Park. Hier verblijft u 2 nachten. 

U overnacht in: Yorkshire Dales National Park zuidzijde

Dag 2

Vandaag heeft u een hele dag om van het prachtige en afwisselende Yorkshire Dales National Park te genieten: heuvels, dalen, riviertjes, bossen en prachtige vergezichten die worden afgewisseld met pittoreske en typisch Engelse dorpjes

U overnacht in: Yorkshire Dales National Park zuidzijde

Dag 3

Vandaag reist u af naar het volgende National Park; het beroemde Lake District National Park, waar u 2 nachten zult verblijven. U vindt hier zowel de hoogste bergen als de diepste meren van Engeland en het landschap is spectaculair. Vergaap u aan de prachtige natuur tijdens een wandeling of fietstocht en bezoek de vele lieflijke dorpjes die genesteld zijn in de valleien. 

U overnacht in: Lake District Nat. Park centrum/noord

Dag 4

Extra dag om te genieten van alles wat het Lake District heeft te bieden; prachtige natuur, kristalheldere meren en lieflijke Engelse dorpjes met gezellige tearooms en karakteristieke pubs.

U overnacht in: Lake District Nat. Park centrum/noord

Dag 5

Vandaag volgt u Hadrian's Wall (Muur van Hadrianus) en toert u langs deze 117 km lange muur, gebouwd door de Romeinen in de 2e eeuw. U reist van het westelijk gelegen Carlisle in oostelijke richting naar de kustplaats Newcastle, waarbij u met name rond het middenstuk dit imposante bouwwerk nog kunt bewandelen en bewonderen. Een bezoek aan Carlisle is gezien de geschiedenis van het stadje ook zeker een aanrader.

U overnacht in: Northumberland National Park

Dag 6

Vandaag een dag voor de regio Northumberland met haar prachtige National Park en één van de mooiste kastelenroutes van Groot-Brittannië (rmet meer dan 70 kastelen)! Ook kunt u een bezoek brengen aan de stad Newcastle, bekend vanwege haar naar verluid grootste winkelcentrum ter wereld, maar ook om haar bijzondere historie en staaltjes fraaie oude architectuur.

U overnacht in: Northumberland National Park

Dag 7

Terugreis. Afstand naar Newcastle: 50km
Afstand naar Hull: 300km (of voeg een overnachting toe in het North York Moors National Park, dan is het beide dagen ongeveer 150km)

Voorbeeld accommodaties

Wilt u meer informatie over de accommodatietypes die wij bieden? Klik op de link en u krijgt een heel goed beeld van de accommodaties waarmee wij samenwerken.

Boek direct je reis!

Liever een ander reisschema? Bekijk dan onderstaande rondreizen:

Most of Scotland Special - 10 dagen
North England & Scotland - 14 dagen
Informatie
Update cookie voorkeuren

Powered by Content Power