Stuur ons een vraag via e-mail
Stel ons een vraag via Whatsapp
Bel ons op +31 (0)13 590 49 85
"De online reisspecialist voor autorondreizen naar Keltische bestemmingen"
Castles & Whisky Tour - 5 dagen
Schotland
Castles & Whisky Tour - 5 dagen
  • Bekijk reisschema per dag
  • Voeg dag toe of kort reis in
  • Kies andere / extra locaties
  • Kies accommodatietype
Of
  • Bereken de prijs van jouw reis
  • Kies vertrekdatum
  • Kies accommodatie- en kamertype
  • Vrijblijvend en onbeperkt

Reisschema: 1x nacht Regio Edinburgh, 1x nacht Inverness, 1x nacht Dufftown/Speyside/Whisky Trail, 1x nacht Pitlochry

Hoogtepunten: Scotch Whisky Experience Edinburgh, St. Andrew's kathedraal, Aberfeldy Distillery, Blair Castle, The Famous Grouse Experience, Balmoral Castle, de regio Speyside met zijn vele distilleerderijen

Prijs vanaf

Schotland ontdekken doet men niet alleen door te kijken maar zeker ook door te proeven! Deze tour biedt u daar volop gelegenheid toe. U bezoekt de mooiste kastelen, zoals Balmoral en Edinburgh Castle. en bezoekt diverse distilleerderijen. Met uiteraard een overnachting in de Speyside; hét whiskyhart van Schotland!

Dag 1

Aankomst in Schotland, u rijdt naar Edinburgh. Hier heeft u de rest van de dag de tijd om de stad te verkennen. Naast de gebruikelijke bezienswaardigheden zijn er voor whisky-liefhebbers ook verschillende attracties. Zo kunt u het proces van whisky stoken ervaren bij de Scotch Wisky Experience en de dag afsluiten in één van de vele whisky bars. U verblijft één nacht in de omgeving van Edinburgh.

U overnacht in: Regio Edinburgh 

Dag 2

U rijdt vandaag van Edinburgh naar Inverness. De route voert via het stadje Aviemore en de Dalwhinnie Distillery (de op één na hoogst gelegen distilleerderij). Vanuit Inverness kunt u het 15e eeuwse Cawdor Castle en de Glen Ord Distillery bezoeken, welke één van de oudste van Schotland is. U verblijft één nacht in Inverness.

U overnacht in: Inverness

Dag 3

Het Walhalla voor de whiskyliefhebber is het stadje Dufftown, centraal gelegen in de Speyside. Hier liggen maar liefst zeven distilleerderijen, waaronder Glenfiddich, Glenlivet en The Macallen. Ga mee op tour door de distilleerderij en leer meer over iedere whisky en zijn geschiedenis, waarbij een tasting natuurlijk niet mag ontbreken! U verblijft één nacht in de omgeving van Dufftown.

U overnacht in: Dufftown/Spey/Whisky trail

Dag 4

Vanuit de regio Dufftown reist u weer zuidwaarts naar Pitlochry. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Balmoral Castle; het favoriete buitenverblijf van de Britse Koninklijke familie. Ook is het mogelijk om vanuit Pitlochry het imposante Blair Castle te bezoeken of een uitstap te nemen naar de imposante ruïnes van de St. Andrew's kathedraal en kasteel. Hier woonden vroeger de (aarts)bisschoppen van St. Andrews, welke tot de meest invloedrijke van Schotland behoorden. Pitlochry biedt de mogelijk om twee authentieke distilleerderijen (waaronder de kleinste van Schotland) te bezoeken. U verblijft één nacht in de omgeving van Pitlochry.

U overnacht in: Pitlochry

Dag 5

Terugreis

Voorbeeld accommodaties

Wilt u meer informatie over de accommodatietypes die wij bieden? Klik op de link en u krijgt een heel goed beeld van de accommodaties waarmee wij samenwerken.

Boek direct je reis!

Liever een ander reisschema? Bekijk dan onderstaande rondreizen:

Good Food & Highlights Tour - 8 dagen
Scotland in Short! - 4 dagen
Informatie
Update cookie voorkeuren

Powered by Content Power