Northern England - 7 dagen


Reisschema: 2x Yorkshire Dales National Park zuidzijde, 2x Lake District National Park centrum/noord, 2x Northumberland National Park

Hoogtepunten: Typische Engelse dorpjes, de meren van het Lake District, het prachtige natuurschoon van Yorkshire Dales National Park, Hadrian's Wall (de muur van Hadrianus), Carlisle 

4253

Dag 1

Aankomst in Engeland. U bezichtigt de prachtige vestingstad York en rijdt naar uw accommodatie in het Yorkshire Dales National Park. Hier verblijft u 2 nachten.  

U overnacht in: Yorkshire Dales National Park zuidzijde

4253

Dag 2

Vandaag heeft u een hele dag om van het prachtige en afwisselende Yorkshire Dales National Park te genieten: heuvels, dalen, riviertjes, bossen en prachtige vergezichten die worden afgewisseld met pittoreske en typisch Engelse dorpjes!


 

U overnacht in: Yorkshire Dales National Park zuidzijde

4256

Dag 3

Vandaag reist u af naar het volgende National Park; het beroemde Lake District National Park, waar u 2 nachten zult verblijven. U vindt hier zowel de hoogste bergen als de diepste meren van Engeland en het landschap is spectaculair. Vergaap u aan de prachtige natuur tijdens een wandeling of fietstocht en bezoek de vele lieflijke dorpjes die genesteld zijn in de valleien. 
 

U overnacht in: Lake District Nat. Park centrum/noord

4256

Dag 4

Extra dag om te genieten van alles wat het Lake District heeft te bieden; prachtige natuur, kristalheldere meren en lieflijke Engelse dorpjes met gezellige tearooms en karakteristieke pubs. 


 

U overnacht in: Lake District Nat. Park centrum/noord

4259

Dag 5

Vandaag volgt u Hadrian's Wall (Muur van Hadrianus) en toert u langs deze 117 km lange muur, gebouwd door de Romeinen in de 2e eeuw. U reist van het westelijk gelegen Carlisle in oostelijke richting naar de kustplaats Newcastle, waarbij u met name rond het middenstuk dit imposante bouwwerk nog kunt bewandelen en bewonderen. Een bezoek aan Carlisle is gezien de geschiedenis van het stadje ook zeker een aanrader.

U overnacht in: Northumberland National Park

4259

Dag 6

Vandaag een dag voor de regio Northumberland met haar prachtige National Park en één van de mooiste kastelenroutes van Groot-Brittannië (rmet meer dan 70 kastelen)! Ook kunt u een bezoek brengen aan de stad Newcastle, bekend vanwege haar naar verluid grootste winkelcentrum ter wereld, maar ook om haar bijzondere historie en staaltjes fraaie oude architectuur.
 

U overnacht in: Northumberland National Park

Dag 7

Terugreis. Afstand naar Newcastle: 50km
Afstand naar Hull: 300km (of voeg een overnachting toe in het North York Moors National Park, dan is het beide dagen ongeveer 150km).

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright