Stuur ons een vraag via e-mail
Stel ons een vraag via Whatsapp
Bel ons op +31 (0)13 590 49 85
"De online reisspecialist voor autorondreizen naar Keltische bestemmingen"
Literature Tour Southwest - 10 dagen
Engeland
Literature Tour Southwest - 10 dagen
  • Bekijk reisschema per dag
  • Voeg dag toe of kort reis in
  • Kies andere / extra locaties
  • Kies accommodatietype
Of
  • Bereken de prijs van jouw reis
  • Kies vertrekdatum
  • Kies accommodatie- en kamertype
  • Vrijblijvend en onbeperkt

Reisschema: 2x nachten Bristol, 2x nachten Barnstaple, 2x nachten St Austell, 2x nachten Torquay, 1x nacht Bournemouth

Hoogtepunten: Jane Austen Centre, Clovelly, St Ives, Dartmoor National Park 

Prijs vanaf

Treed in de voetsporen van Engeland haar grootste en meest geliefde literaire talenten. Het zuidwesten was dé inspirerende omgeving voor o.a. Jane Austen, Sir Arthur Conan Doyle en Virginia Woolf. Ontdek waar zij de inspiratie voor hun wereldberoemde verhalen vandaan haalden. U leert zo het zuidwesten van Engeland op een unieke en originele manier kennen!

Dag 1

Aankomst in Zuidwest Engeland, u rijdt naar Bristol. U verblijft twee nachten in een B&B in Bristol

U overnacht in: Bristol

Dag 2

Vandaag volgt u Jane Austen door Bath, waar ze 6 jaar woonde en dat het decor was voor twee van haar boeken. Bezoek het Jane Austen Centrum en bekijk hoe men leefde tijdens de Regency.

U overnacht in: Bristol

Dag 3

De heuvels rond Nether Stowey, Holford en Porlock waren belangrijke inspiratiebronnen voor Coleridge en Wordsworth. U verblijft twee nachten in een B&B in Barnestaple, de geboorteplaats van John Gay.

U overnacht in: Barnstaple

Dag 4

Vanuit Barnestaple heeft u de mogelijkheid om Clovelly, waar Charles Kingsley schreef,  en Westward Hol, waar Rudyard Kipling naar school ging, te bezoeken.

U overnacht in: Barnstaple

Dag 5

Van Barnestaple gaat de route naar St. Austell. Onderweg komt u langs de ruige noordkust van Cornwall, een belangrijke inspiratiebron voor de dichter John Betjeman en het plaatsje Zennor waar DH Lawrence woonde. U verblijft twee nachten in een B&B in St. Austell.

U overnacht in: St. Austell

Dag 6

U heeft vandaag de mogelijkheid om de uiterste zuidpunt van Cornwall te bezoeken met speciale aandacht voor Fowey waar Daphne de Maurier woonde en St. Ives, waar Virginia Woolf in haar jeugd de vakanties doorbracht.

U overnacht in: St. Austell

Dag 7

Vanuit St. Austell gaat de reis naar Torquay, de geboorteplaats van Agatha Christie. Onderweg komt u door het Dartmoor National Park, de setting voor ‘The hound of the Baskervilles’,  van Sir Arthur Conan Doyle. U verblijft twee nachten in een B&B in Torquay.

U overnacht in: Torquay

Dag 8

Vandaag heeft u de mogelijkheid om de connectie tussen Torquay en Agatha Christie te ontdekken of de reden te achterhalen waarom Sir Arthur Conan Doyle koos voor Dartmoor als spookachtige achtergrond voor zijn beroemde boek.

U overnacht in: Torquay

Dag 9

Onderweg van Torquay naar Bournemouth, via de Jurrasic Coast, komt u door Lyme Regis, de woonplaats van John Fowles. Het plaatsje is het decor voor zijn boek ‘The French Lieutenant’s Woman’. Verder heeft u de tijd om Bournemouth te ontdekken. Robert Louis Steven schreef hier zijn beroemde boek ‘The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde.’ U verblijft één nacht in een B&B in Bournemouth.

U overnacht in: Bournemouth

Dag 10

Terugreis

Voorbeeld accommodaties

Wilt u meer informatie over de accommodatietypes die wij bieden? Klik op de link en u krijgt een heel goed beeld van de accommodaties waarmee wij samenwerken.

Boek direct je reis!

Liever een ander reisschema? Bekijk dan onderstaande rondreizen:

Most of the Southwest - 12 dagen
Castles of England and Wales - 14 dagen
Informatie
Update cookie voorkeuren

Powered by Content Power