Stuur ons een vraag via e-mail
Stel ons een vraag via Whatsapp
Bel ons op +31 (0)13 590 49 85
"De online reisspecialist voor autorondreizen naar Keltische bestemmingen"
Ancient East North - 6 dagen
Ierland
Ancient East North - 6 dagen
  • Bekijk reisschema per dag
  • Voeg dag toe of kort reis in
  • Kies andere / extra locaties
  • Kies accommodatietype
Of
  • Bereken de prijs van jouw reis
  • Kies vertrekdatum
  • Kies accommodatie- en kamertype
  • Vrijblijvend en onbeperkt

Reisschema: 2x nachten Drogheda, 2x nachten Athlone, 1x nacht Regio Dublin

Hoogtepunten: Brú na Bóinne, Hill of Tara, Trim Castle, Clonmacnoise, Trinity College, Guinness Storehouse, Temple Bar 

 

Prijs vanaf

Het noordoosten van Ierland is een verborgen schat die maar weinigen ontdekt hebben. Dit betekent echter niet dat er niks te zien valt! In deze regio vindt u namelijk tal van archeologische schatten, ruïnes en Keltische overblijfselen die tot de belangrijkste van Ierland behoren! Duik in het verleden van 'the Emerald Isle', van het Stenen Tijdperk en de Middeleeuwen tot meer recente tijden. 

Dag 1

Aankomst in Ierland. U verblijft twee nachten in een accommodatie in de omgeving van Drogheda.

U overnacht in: Drogheda

Dag 2

Vandaag duikt u in de geschiedenis van Ierland met een rondrit die u langs het wereldberoemde Brú na Bóinne brengt, een vallei vol met Neolitische overblijfselen en een top 5 bezienswaardigheid in Ierland. De route komt vervolgens langs het Valley of the Boyne Visitor Centre en de Hill of Tara, wat voor de vroegere Kelten een heilige plek was.

U overnacht in: Drogheda

Dag 3

U rijdt vandaag een mooie route door de binnenlanden van Ierland naar Athlone. Onderweg komt u langs het 12e eeuwse Trim Castle, waar u een tour door het kasteel kunt doen, of breng een bezoekje aan Loughcrew Megalithic Cairns, één van de belangrijkste begraafplaatsen uit het Stenen Tijdperk. Ook Clonmacnoise, een voormalige religieuze nederzetting met ruïnes van verschillende kerken, High Crosses, torens en graven, is zeker een bezoekje waard.

U overnacht in: Athlone

Dag 4

Vanuit Athlone rijdt u via Roscommon noordwaarts naar Boyle. Hierbij komt u langs Lough Ree, waarvan de eilandjes vroeger werden bevolkt door monniken. U kunt Boyle Abbey bezoeken, een 12e eeuwse abdij die nog in uitstekende conditie verkeert, of ga naar Carrowkeel Megalithic Cemetery, waar u verschillende graven uit de late Steentijd vindt. Vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht over het omringende gebied.

U overnacht in: Athlone

Dag 5

U rijdt vandaag van Athlone naar Dublin. Breng een bezoekje aan Castletown House, een prachtig 18e eeuws landhuis, en bewonder de grote collectie antieke meubels en schilderijen. Aangekomen in Dublin heeft u nog de tijd om te genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Maak een wandeling langs de rivier de Liffey, breng een bezoekje aan beroemde attracties als Trinity College of duik in het uitgaansleven van de wijk Temple Bar.

U overnacht in: Regio Dublin

Dag 6

Terugreis

Voorbeeld accommodaties

Wilt u meer informatie over de accommodatietypes die wij bieden? Klik op de link en u krijgt een heel goed beeld van de accommodaties waarmee wij samenwerken.

Boek direct je reis!

Liever een ander reisschema? Bekijk dan onderstaande rondreizen:

Ancient East South - 6 dagen
Ancient East Middle - 6 dagen
Informatie
Update cookie voorkeuren

Powered by Content Power