Stuur ons een vraag via e-mail
Stel ons een vraag via Whatsapp
Bel ons op +31 (0)13 590 49 85
"De online reisspecialist voor autorondreizen naar Keltische bestemmingen"
Eigenwijs Bretagne - 8 dagen
Frankrijk
Eigenwijs Bretagne - 8 dagen
  • Bekijk reisschema per dag
  • Voeg dag toe of kort reis in
  • Kies andere / extra locaties
  • Kies accommodatietype
Of
  • Bereken de prijs van jouw reis
  • Kies vertrekdatum
  • Kies accommodatie- en kamertype
  • Vrijblijvend en onbeperkt

Reisschema: 2x nachten Saint-Malo, 3x nachten Argol regio, 2x nachten Lorient/Carnac

Hoogtepunten: Cancale, Dinan, île d'Ouessant, Parc Naturel Régional d'Amorique, Locronan, Megalieten van Carnac, Château de Josselin

Prijs vanaf

Deze rondreis is er één voor de ware ontdekker! U komt langs dramatische, wilde kustlijnen, Middeleeuwse plaatsjes, Keltische overblijfselen en prachtige bossen. Van het beroemde St Malo tot de minder bekende plaatsen als Quimper en Vannes en tot de Megalieten van Carnac, u zult een compleet overzicht krijgen van alles wat Bretagne te bieden heeft!

Dag 1

Aankomst in Saint-Malo, waar u een wandeling kunt maken over de oude vestigingsmuur uit de 17de eeuw en kunt genieten van een panoramisch uitzicht over St Malo. Tussenovernachtingen (bijv. Lille, Amiens, Parijs) kunt u heel eenvoudig zelf toevoegen.

U overnacht in: Saint-Malo

Dag 2

‘s Morgens heeft u volop de tijd om het oude ommuurde stadgedeelte ‘Intramuros’ te bezoeken en te genieten van Saint-Malo’s gezellige straatjes en het aquarium. Hierna kunt u een rit maken naar Cancale waar u kunt genieten van de beste zeevruchten terwijl u uitkijkt over de pittoreske haven. In de middag heeft u nog de keuze om een bezoek te brengen aan Rennes, alvorens u terugkeert naar Saint-Malo.

U overnacht in: Saint-Malo

Dag 3

Via de Barrage de la Rance; een 750m hoge brug over de riviermonding rijdt u van St Malo naar Dinard; een schilderachtig plaatsje waar Picasso in de 20-er jaren heeft geschilderd.
Hierna bezoekt u Dinan; een middeleeuwse kunststad met vakwerkhuizen, een kasteel en een basiliek. In de middag rijdt u via het plaatsje St Brieuc dwars door het gebied Finstère naar Argol. U verblijft 3 nachten in de omgeving van Argol.

U overnacht in: Argol regio (west- Bretagne)

Dag 4

Vandaag ontdekt u de Bretonse kust. Vanuit Brest rijdt u naar het meest westelijke puntje bij Le Conquet. Vanuit hier kunt u eventueel per ferry het eiland île d’Ouessant bezoeken. Via de noordelijke kustroute komt u bij Roscoff waarna u weer in zuidelijke richting naar Morlaix afzakt. Via het Parc Naturel Régional d'Armorique rijdt u weer terug naar Argol. Hier kunt u nog het schiereiland Presqu’île de Crozon verder ontdekken.

U overnacht in: Argol regio (west- Bretagne)

Dag 5

U begint de dag met een bezoek aan de middeleeuwse stad Locronan met zijn schitterende herenhuizen uit de 18de eeuw. Ook kunt u de ‘Montagne’ de Locronan bezoeken waaraf waar u een  schitterend uitzicht heeft op de baai van Douarnenez. Via een westelijke kustroute met het subtropische Bénodet en gezellige havenstadje Pont-l’Abbé komt u in Concarneau. Via Quimper, de historische hoofdstad van de Cornouaille, met zijn oude wijken en zijn faiencefabrieken rijdt u weer terug naar Argol.

U overnacht in: Argol regio (west- Bretagne)

Dag 6

U verlaat Argol en rijdt via Quimper in zuidelijke richting naar Lorient.Op deze kustweg stopt u bij Le Pouldu, een badplaats bij de monding van Laïta, waar Paul Gaugin 5 jaar lang schilderde. Na Lorient rijdt u verder naar Carnac, wereldberoemd vanwege haar 3000 Megalieten die zeker 100 jaar ouder jaar ouder zijn dan Stonehenge en zich over een lengte van 13 km verspreiden.

U overnacht in: Lorient / Carnac

Dag 7

Vanuit Carnac rijdt u via Vannes naar Josselin en bezoekt u het prachtige Château de Josselin. Vanuit hier kunt u het Forêt de Paimpont bezoeken, legendarisch omdat  op deze plek – volgens de Keltische mythe – King Arthur zijn zwaard Excalibur ontving. Wanneer u terugkeert naar Carnac kunt u nog het Presquïle de Quiberon bezoeken, een eiland voor de kust dat met een landengte van 6 km verbonden is met het vasteland.

U overnacht in: Lorient / Carnac

Dag 8

Terugreis. Uiteraard kunt u er weer voor kiezen de terugreis te onderbreken in bijv. Rennes, Lille, Parijs of Gent.

Voorbeeld accommodaties

Wilt u meer informatie over de accommodatietypes die wij bieden? Klik op de link en u krijgt een heel goed beeld van de accommodaties waarmee wij samenwerken.

Boek direct je reis!

Liever een ander reisschema? Bekijk dan onderstaande rondreizen:

Normandie & Bretagne - 15 dagen
Normandie en Picardie - 8 dagen
Informatie
Update cookie voorkeuren

Powered by Content Power