Stuur ons een vraag via e-mail
Stel ons een vraag via Whatsapp
Bel ons op +31 (0)13 590 49 85
"De online reisspecialist voor autorondreizen naar Keltische bestemmingen"
Normandie & Bretagne - 15 dagen
Frankrijk
Normandie & Bretagne - 15 dagen
  • Bekijk reisschema per dag
  • Voeg dag toe of kort reis in
  • Kies andere / extra locaties
  • Kies accommodatietype
Of
  • Bereken de prijs van jouw reis
  • Kies vertrekdatum
  • Kies accommodatie- en kamertype
  • Vrijblijvend en onbeperkt

NIET BESCHIKBAAR VAN 1 T/M 10 JUNI 2024 IVM 80STE VERJAARDAG D-DAY EN SLAG OM NORMANDIË
Reisschema: 1x nacht Amiens, 1x nacht Giverny-Evreux, 2x nachten Honfleur, 3x nachten Bayeux, 2x nachten Saint-Malo, 3x nachten Argol regio, 2x nachten Lorient/Carnac

Hoogtepunten: Kathedraal van Amiens, architectuur in Honfleur, de kustlijn van de Côte d'Albâtre, D-Day coast, Cotentin schiereiland, Mont St-Michel, île d'Ouessant, de megalieten van Carnac, Château de Josselin

Prijs vanaf

NIET BESCHIKBAAR VAN 1 T/M 10 JUNI 2024 IVM 80STE VERJAARDAG D-DAY EN SLAG OM NORMANDIË
Deze fraaie rondreis start in Amiens in Picardië, waarna u langs alle hoogtepunten van Normandië trekt. U komt langs Rouen en de kuststreken met haar indrukwekkende oorlogsverleden. U reist door naar Bretagne waar u betoverd zult worden door de dramatische kustlijnen, Keltische mystiek en culinaire rijkdommen. 

NIET BESCHIKBAAR VAN 1 T/M 10 JUNI 2024 IVM 80STE VERJAARDAG D-DAY EN SLAG OM NORMANDIË
Dag 1

Aankomst in Amiens, waar u de indrukwekkende kathedraal kunt bezichtigen. 

U overnacht in: Amiens

Dag 2

Vanuit Amiens rijdt u naar Giverny; een paradijs voor liefhebbers van het Impressionisme en woonplaats van Claude Monet. Er is voldoende tijd om de voormalige woning en tuinen van deze wereldberoemde schilder te bekijken en te genieten van de prachtige omgeving. U verblijft één nacht in de regio Giverny-Evreux.

U overnacht in: Giverny - Evreux

Dag 3

Vandaag rijdt u een prachtige route via Rouen naar Honfleur. U bezoekt de stad waar de meest beroemde Française - Jeanne d’Árc - ter dood werd veroordeeld en welke bekend staat vanwege haar prachtige architectuur van o.a. vakwerkhuizen. Na een bezoek aan deze stad met haar turbulente verleden reist u verder naar Honfleur. U verblijft twee nachten in de omgeving van Honfleur. 

U overnacht in: Honfleur

Dag 4

Vandaag rijdt u een prachtige route langs de Côte d’Albâtre, een kustlijn die wordt gedomineerd door spectaculaire witte kliffen die verrassend veel gelijkenis vertonen met die van Dover, aan de andere kant van het Kanaal. U passeert de plaatsen Fécamp, St-Valery-en-Caux en Etretat en reist via Le Havre weer terug naar Honfleur, waar u in de middag tijd heeft om te genieten van dit prachtige plaatsje.

U overnacht in: Honfleur

Dag 5

Van Honfleur rijdt u door het mondaine Trouville naar Bayeux. U volgt hierbij de D514 ook wel bekend als D-Day coast, en wereldberoemd vanwege de invasie van de geallieerde troepen gedurende WOII. Er zijn diverse routes die u kunt volgen en ook een bezoek aan één van de informatiecentra is méér dan de moeite waard. De route eindigt in Bayeux.

U overnacht in: Bayeux

Dag 6

Vandaag heeft u de tijd om de D-Day stranden Omaha en Utah beach te bezoeken – plaatsen waar dramatische verliezen zijn geleden en waar de geschiedenis op een respectvolle manier wordt herdacht. In de middag kunt er ervoor kiezen een rondrit te maken over het Cotentin schiereiland, bekend vanwege haar onaangetaste rotskust die een schuilplaats biedt aan talloze baaitjes en prachtige vissersdorpjes.

U overnacht in: Bayeux

Dag 7

Vandaag staat een route door de binnenlanden op het schema waarbij eten en drinken centraal staat. Via Caen rijdt u een tweetal routes – één die betrekking heeft op de wereldberoemde Camembert kaas en één met betrekking tot Cider en Calvados.

U overnacht in: Bayeux

Dag 8

Vanuit Bayeux verlaat u Normandië en reist u door naar Bretagne.  Onderweg passeert u Mont St-Michel waar u de beroemde abdij kunt bezoeken. In de middag komt u aan in St Malo en kunt u een wandeling maken over de oude vestigingsmuur uit de 17de eeuw en genieten van een panoramisch uitzicht over St Malo.

U overnacht in: Saint-Malo

Dag 9

‘s Morgens heeft u volop de tijd om het oude ommuurde stadgedeelte ‘Intramuros’ te bezoeken en te genieten van St. Malo’s gezellige straatjes en het aquarium. Hierna kunt u een rit maken naar Cancale waar u kunt genieten van de beste zeevruchten terwijl u uitkijkt over de pittoreske haven. In de middag heeft u nog de keuze om een bezoek te brengen aan Rennes, alvorens u terugkeert naar St Malo.

U overnacht in: Saint-Malo

Dag 10

Via de Barrage de la Rance; een 750m hoge brug over de riviermonding rijdt u van St Malo naar Dinard; een schilderachtig plaatsje waar Picasso in de 20-er jaren heeft geschilderd. Hierna bezoekt u Dinan; een middeleeuwse kunststad met vakwerkhuizen, een kasteel en een basiliek. In de middag rijdt u via het plaatsje St Brieuc dwars door het gebied Finstère naar Argol. U verblijft de komende 3 nachten in de omgeving van Argol.

U overnacht in: Argol regio (west- Bretagne)

Dag 11

Vandaag ontdekt u de Bretonse kust. Vanuit Brest rijdt u naar het meest westelijke puntje bij Le Conquet. Vanuit hier kunt u eventueel per ferry het eiland île d’Ouessant bezoeken. Via de noordelijke kustroute komt u bij Roscoff waarna u weer in zuidelijke richting naar Morlaix afzakt. Via het Parc Naturel Régional d'Armorique rijdt u weer terug naar Argol. Hier kunt u nog het schiereiland Presqu’île de Crozon verder ontdekken.

U overnacht in: Argol regio (west- Bretagne)

Dag 12

U begint de dag met een bezoek aan de middeleeuwse stad Locronan met zijn schitterende herenhuizen uit de 18de eeuw. Ook kunt u de ‘Montagne’ de Locronan bezoeken waaraf waar u een schitterend uitzicht heeft op de baai van Douarnenez. Via een westelijke kustroute met het subtropische Bénodet en gezellige havenstadje Pont-l’Abbé komt u in Concarneau. Via Quimper, de historische hoofdstad van de Cornouaille, met zijn oude wijken en zijn faiencefabrieken rijdt u weer terug naar Argol.

U overnacht in: Argol regio (west- Bretagne)

Dag 13

U verlaat Argol en rijdt via Quimper in zuidelijke richting naar Lorient.Op deze kustweg stopt u bij Le Pouldu, een badplaats bij de monding van Laïta, waar Paul Gaugin 5 jaar lang schilderde. Na Lorient rijdt u verder naar Carnac, wereldberoemd vanwege haar 3000 Megalieten die zeker 100 jaar ouder jaar ouder zijn dan Stonehenge en zich over een lengte van 13 km verspreiden.

U overnacht in: Lorient / Carnac

Dag 14

Vanuit Carnac rijdt u via Vannes naar Josselin en bezoekt u het prachtige Château de Josselin. Vanuit hier kunt u het Forêt de Paimpont bezoeken, legendarisch omdat op deze plek – volgens de Keltische mythe – King Arthur zijn zwaard Excalibur ontving. Wanneer u terugkeert naar Cranac kunt u nog het Presquïle de Quiberon bezoeken, een eiland voor de kust dat met een landengte van 6 km verbonden is met het vasteland.

U overnacht in: Lorient / Carnac

Dag 15

Terugreis. Uiteraard kunt u er weer voor kiezen de terugreis te onderbreken in bijv. Rennes, Lille, Gent of Parijs.

Voorbeeld accommodaties

Wilt u meer informatie over de accommodatietypes die wij bieden? Klik op de link en u krijgt een heel goed beeld van de accommodaties waarmee wij samenwerken.

Boek direct je reis!

Liever een ander reisschema? Bekijk dan onderstaande rondreizen:

Normandie en Picardie - 8 dagen
Eigenwijs Bretagne - 8 dagen
Informatie
Update cookie voorkeuren

Powered by Content Power