Stuur ons een vraag via e-mail
Stel ons een vraag via Whatsapp
Bel ons op +31 (0)13 590 49 85
"De online reisspecialist voor autorondreizen naar Keltische bestemmingen"
Normandie en Picardie - 8 dagen
Frankrijk
Normandie en Picardie - 8 dagen
  • Bekijk reisschema per dag
  • Voeg dag toe of kort reis in
  • Kies andere / extra locaties
  • Kies accommodatietype
Of
  • Bereken de prijs van jouw reis
  • Kies vertrekdatum
  • Kies accommodatie- en kamertype
  • Vrijblijvend en onbeperkt

NIET BESCHIKBAAR VAN 1 T/M 10 JUNI 2024 IVM 80STE VERJAARDAG D-DAY EN SLAG OM NORMANDIË
Reisschema:
 1x nacht Amiens, 1x nacht Giverny-Evreux, 2x nachten Honfleur, 3x nachten Bayeux

Hoogtepunten: Kathedraal van Amiens, architectuur van Honfleur, witte kliffen van de Côte d'Albâtre, D-Day coast, Cotentin schiereiland

Prijs vanaf

NIET BESCHIKBAAR VAN 1 T/M 10 JUNI 2024 IVM 80STE VERJAARDAG D-DAY EN SLAG OM NORMANDIË
Deze 8-daagse rondreis trekt langs alle hoogtepunten van Normandië! U passeert de lieflijke tuinen van Giverny, de prachtige vakwerkhuizen van Rouen en bezoekt de kuststreken met haar indrukwekkende oorlogsverleden. Deze reis vol overweldigende natuur, rijke cultuur en historische monumenten zal u zeker niet onberoerd laten!

NIET BESCHIKBAAR VAN 1 T/M 10 JUNI 2024 IVM 80STE VERJAARDAG D-DAY EN SLAG OM NORMANDIË
Dag 1

Aankomst in Amiens, waar u onder meer de indrukwekkende kathedraal kunt bezichten
Tussenovernachtingen (bijv. Lille, Gent, Brugge) kunt u heel eenvoudig zelf toevoegen.

U overnacht in: Amiens

Dag 2

Vanuit Amiens rijdt u naar Giverny; een paradijs voor liefhebbers van het Impressionisme en woonplaats van Claude Monet. Er is voldoende tijd om de voormalige woning en tuinen van deze wereldberoemde schilder te bekijken en te genieten van de prachtige omgeving.

U overnacht in: Giverny - Evreux

Dag 3

Vandaag rijdt u een prachtige route via Rouen naar Honfleur. U bezoekt de stad waar de meest beroemde Française -  Jeanne d’Árc -  ter dood werd veroordeeld en welke bekend staat vanwege haar prachtige architectuur van o.a. vakwerkhuizen. Na een bezoek aan deze stad met haar turbulente verleden reist u verder naar Honfleur. U verblijft twee nachten in de omgeving van Honfleur. 

U overnacht in: Honfleur

Dag 4

Vandaag rijdt u een prachtige route langs de Côte d’Albâtre, een kustlijn die wordt gedomineerd door spectaculaire witte kliffen die verrassend veel gelijkenis vertonen met die van Dover, aan de andere kant van het Kanaal. U passeert de plaatsen Fécamp, St-Valery-en-Caux en Etretat en reist via Le Havre weer terug naar Honfleur, waar u in de middag tijd heeft om te genieten van dit prachtige plaatsje.

U overnacht in: Honfleur

Dag 5

Van Honfleur rijdt u door het mondaine Trouville naar Bayeux. U volgt hierbij de D514, ook wel bekend als D-Day coast, en wereldberoemd vanwege de invasie van de geallieerde troepen gedurende WOII. Er zijn diverse routes die u kunt volgen en ook een bezoek aan één van de informatiecentra is méér dan de moeite waard. De route eindigt in Bayeux.

U overnacht in: Bayeux

Dag 6

Vandaag heeft u de tijd om de D-Day stranden Omaha en Utah beach te bezoeken – plaatsen waar dramatische verliezen zijn geleden en waar de geschiedenis op een respectvolle manier wordt herdacht. In de middag kunt er ervoor kiezen een rondrit te maken over het Cotentin schiereiland, bekend vanwege haar onaangetaste rotskust die een schuilplaats biedt aan talloze baaitjes en prachtige vissersdorpjes.

U overnacht in: Bayeux

Dag 7

Vandaag staat een route door de binnenlanden op het schema waarbij eten en drinken centraal staat. Via Caen rijdt u een tweetal routes – één die betrekking heeft op de wereldberoemde Camembert kaas en één met betrekking tot Cider en Calvados. De route loopt helemaal door tot aan Mont St-Michel waar u de beroemde abdij kunt bezoeken.

U overnacht in: Bayeux

Dag 8

Terugreis. Uiteraard kunt u er weer voor kiezen de terugreis te onderbreken in bijv. Lille, of Gent of Parijs.

Voorbeeld accommodaties

Wilt u meer informatie over de accommodatietypes die wij bieden? Klik op de link en u krijgt een heel goed beeld van de accommodaties waarmee wij samenwerken.

Boek direct je reis!

Liever een ander reisschema? Bekijk dan onderstaande rondreizen:

Normandie & Bretagne - 15 dagen
Normandie en Picardie - 8 dagen
Informatie
Update cookie voorkeuren

Powered by Content Power