Discover Scotland - 8 dagen

Type Accommodaties:

U heeft de keuze uit de volgende TYPE accommodaties (scroll naar beneden voor uitleg en voorbeelden van de verschillende types):

 • Mix: Hotels, Inns en B&B's (incl. ontbijt)
 • ​Hotel (incl. ontbijt)
 • Bed & Breakfast (incl. onbtijt)
 • Zelf zoeken & boeken (indien van toepassing)

Mix: Hotels, Inns en B&B's

De Mix-accommodaties is een unieke optie die alleen CelticTours u biedt en is veruit het meest populair bij onze klanten! Waneer u kiest voor deze optie overnacht u tijdens uw rondreis afwisselend in B&B's, hotels en Inns. Op deze manier ervaart u een grote diversitieit aan accommodaties en zal uw rondreis een nog betere kennismaking met Schotland worden!

Naast de hierboven beschreven B&B's en Hotels zult u bij deze optie ook in een Inn verblijven. Inns zijn redelijk kleinschalige 2* á 3* accommodaties die zich kenmerken doordat er ook een Pub/restaurant aanwezig is. Dit zijn vaak hele charmante en karakteristieke pubs waar ook de 'locals' samenkomen voor een drankje en u zich dus helemaal in het Ierse leven kunt onderdompelen. De Inns zijn meestal in het centrum gelegen maar kunnen ook aan een doorgaand plattelands weggetje liggen (een zgn. Country Inn) waarbij ze nog steeds de functie van dorpsherberg vervullen. In de meeste pubs serveert men Pub-Food; eenvoudige maar prima maaltijden tegen relatief lage prijzen. De afgelopen jaren is de kwaliteit van dergelijke menu's enorm gestegen en zijn er steeds meer pubs en Inns met Award Winning keukens!

Enkele voorbeelden van Inns waarmee wij samenwerken:
Aberdeen: The Ship Inn
Pitlochry: The Red Brolly Inn
Ullapool: The Arch Inn
Fort William - The Inn at Ardgour

Omdat in de ene overnachtingsplaats bijvoorbeeld geen B&B aanwezig is, en in de volgende plaats geen Inn, kan het niet anders dan dat wij bepalen welke nacht u in welk type accommodatie verblijft. Uiteraard doen wij ons uiterste best de mix van accommodaties zo levendig en eerlijk mogelijk te verdelen zodat u de drie types optimaal kunt ervaren. Ontbijt is altijd inbegrepen bij deze mix-optie en de kamers zijn altijd En-suite (met eigen badkamer en toilet). 
Een hele leuke en afwisselende optie en zeker een aanrader!

Mix: Hotels, Inns en B&B'sMix: Hotels, Inns en B&B'sMix: Hotels, Inns en B&B'sMix: Hotels, Inns en B&B'sMix: Hotels, Inns en B&B's

Hotel

De hotels waar CelticTours gebruik van maakt zijn van 3* en 4* niveau. De grootte van de hotels kan zeer variëren, van een kleinschalig country hotel tot een groot hotel met 200 kamers. Qua uitrusting en comfort doen de kleinere hotels echter niet onder voor de grotere hotels. Zo kan het dus zijn dat u de ene nacht in een hotel van een grote hotelketen verblijft en de volgende nacht in een kleinschalig, 'family-run' country hotel. 

De hotels worden altijd geboekt obv En-suite kamers (kamers met eigen badkamer en toilet) en inclusief ontbijt. Daarnaast beschikken de meeste hotels over alle moderne voorzieningen zoals TV, Koffie-en thee faciliteiten, toiletartikelen, haardroger en (gratis) Wifi. 

Een greep uit de hotels met wie wij samenwerken: (Indien u op de naam klikt, wordt u naar hun website geleid en kunt u een kijkje nemen!)
Aberdeen: Jurys Inn
Fort William: Clan MacDuff
Edinburgh: Piries Hotel
Glasgow: Bothwell Bridge Hotel

Ook voor de hotels geldt dat wij deze op maat inkopen en dat u uw eventuele wensen met betrekking tot uw accommodaties kunt doorgeven bij boeking! 

HotelHotelHotelHotelHotel

Bed & Breakfast

Een Bed & Breakfast* is dé ideale accommodatie om tijdens uw rondreis het échte Schotland te leren kennen! B&B's worden meestal gerund door de eigenaren zelf en zij doen dit met trots, liefde en toewijding. Door het persoonlijke contact krijgt u een unieke inkijk in het Ierse leven en bent u verzekerd van een brok aan locale kennis en Schotse gastvrijheid!

CelticTours werkt samen met 3* en 4* B&B's, die zich onderscheiden door de typische combinatie van kleinschalige gastvrijheid en hedendaags comfort. In bijna alle gevallen zijn de B&B's persoonlijk door ons getest en anders door vertrouwde relaties bezocht en gekeurd. Wij maken zowel gebruik van de kleinschalige als de wat grotere B&B's. 

In een B&B heeft u altijd een zgn. En-suite kamer; een kamer met een eigen douche en toilet. Vaak zijn er koffie- en thee faciliteiten op de kamer en is er een TV aanwezig. Steeds meer B&B's bieden ook gratis WiFi. Bij een B&B zit altijd het ontbijt inbegrepen en vaak is dit een home-cooked Scottish breakfast, vers bereid door uw gastvrouw/heer!

In Schotland zijn er ook veel B&B's die zich hotel noemen; meestal komt dat doordat ze een licentie hebben om een drankje te schenken. Deze hotels zijn ook kleinschalig en hebben dezelfde kwaliteit als B&B's. CelticTours schaart deze accommodaties ook onder de noemer B&B.

Een greep uit de Bed and Breakfasts met wie wij samenwerken: (Indien u op de naam klikt, wordt u naar hun website geleid en kunt u een kijkje nemen!)
Edinburgh - Craigmore B&B
Fort William - Torlundy guesthouse
Inverness - Sunnyholm B&B
Pitlochry - Buttonboss Lodge

Zo krijgt u een indruk van de accommodaties zoals wij deze voor u uitkiezen. Aangezien wij op maat inkopen kunt u eventuele wensen bij boeking doorgeven. Wij zullen hier dan zo goed mogelijk rekening mee houden bij het inkopen van de accommodaties! 
*Een andere benaming voor een B&B is ook wel Guesthouse, Farmhouse of Lodge. 

 

Bed & BreakfastBed & BreakfastBed & BreakfastBed & BreakfastBed & Breakfast

Zelf zoeken & boeken

NIEUW VANAF 2017

Vanaf 2017 bieden wij u de UNIEKE gelegenheid om bij sommige rondreizen zelf uw accommodaties te zoeken & boeken. Hiervoor gebruikt u onze website om een rondreis te selecteren en deze - desgewenst - aan uw wensen aan te passen. Wanneer u uw ideale reisschema heeft samengesteld boekt u de reis op basis van de 'zelf zoeken en boeken'  optie. De reissom wordt dan automatisch veranderd naar EUR 0,-.

NA BOEKING ontvangt u van ons een bevestiging met daarin het overzicht van uw reisschema én een link naar uw persoonlijke 'Zoek & Boek' pagina. Op deze persoonlijke 'Zoek & Boek' pagina treft u per geselecteerde locatie een link naar onze partner Booking.com. U komt dan op de website van Booking.com en hier staat direct de juiste locatie en data ingevoerd. Zo kunt u makkelijk en snel uw eigen accommodaties boeken. Om u te helpen treft u op uw persoonlijke 'Zoek & Boek' pagina tevens diverse suggesties voor accommodaties waarmee wij goede ervaringen hebben.

Deze 'zelf zoeken & boeken' optie kost EUR 30,-. Dit is:
Inclusief:

 • Onze uitgebreide routebeschrijving met gedetailleerde informatie over alle bezienswaardigheden van de basisreis (dus ongeacht uw aanpassingen);
 • Een boekingbevestiging met daarin een duidelijk overzicht van uw reisschema;
 • Een link naar uw persoonlijke 'Zoek & Boek' pagina met daarop per geselecteerde locatie een op maat gemaakte link naar onze partner Booking.com;
 • Diverse suggesties voor accommodaties waarmee wij goede ervaringen hebben

Exclusief:

 • Overnachtingen. Deze dient u ZELF te zoeken & boeken*
  * U bent zelf verantwoordelijk voor het zoeken & boeken van uw accommodaties en de afhandeling van deze boekingen. Op iedere accommodatieboeking die u maakt zijn de voorwaarden van toepassing zoals vermeld op de website van Booking.com. CelticTours/TravelIreland draagt geen enkele verantwoording voor het wel/niet boeken van accommodaties, het naleven van de voorwaarden van Booking.com en/of enige financiële verplichting die voortvloeit uit deze boekingen.  CelticTours biedt geen bemiddeling bij het maken van de boekingen en is niet aansprakelijk voor de beschikbaarheid en de tarieven van Booking.com. 
Zelf zoeken & boeken
Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright